«Ημέρες Μνημοδοσίας» για την άνοια, στα ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ Δήμου Παύλου Μελά (19-28 Σεπτεμβρίου 2022)

 


Με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου που έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νόσου Alzheimer (Αλτσχάιμερ), αλλά και την καθιέρωση του Σεπτέμβρη -από το 2012- ως Παγκόσμιο Μήνα της Νόσου Αλτσχάιμερ (World Alzheimer΄s Month), ο Συμβουλευτικός Σταθμός Άνοιας του Τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, της  Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Δήμου Παύλου Μελά, καθιερώνει τις «Ημέρες Μνημοδοσίας».

Πρόκειται για εκδηλώσεις ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και πρόληψης για την Άνοια που στέλνουν προς όλες τις κατευθύνσεις το μήνυμα: Είναι δύσκολο να ξεχνάς!

Η διατήρηση και προαγωγή της λειτουργίας της μνήμης είναι ύψιστη ανάγκη, καθώς η μνήμη  αποτελεί θείο δώρο που επιτρέπει να συζητούμε, να κρίνουμε, να αιτιολογούμε, να προβλέπουμε, να προλαμβάνουμε και το σημαντικότερο όλων, αποτελεί θεμέλιο του πολιτισμού.

 

Με ιδιαίτερη αφοσίωση, υποστήριξη και επαγρύπνηση στην ‘’Τρίτη Ηλικία’’, η οποία εμφανίζει τη μεγαλύτερη συχνότητα στη νόσο, οι δράσεις «Ημέρες Μνημοδοσίας» θα πραγματοποιηθούν από το προσωπικό του Συμβουλευτικού Σταθμού Άνοιας σε επτά ΚΑΠΗ και στο ΚΗΦΗ του Δήμου Παύλου Μελά. 

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Ενημερωτικές ομιλίες

Ασκήσεις ενίσχυσης μνήμης

Τεστ ανίχνευσης νόσου

Διανομή έντυπου υλικού

 

ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (Σεπτέμβριος 2022)

Δευτέρα 19.9, ΚΑΠΗ Ευκαρπίας (Εθνικής Αντιστάσεως 15)

Τρίτη 20.9, ΚΑΠΗ Σταυρούπολης (Τζαβέλα 12)

Τετάρτη 21.9, ΚΑΠΗ Πολίχνης (Ελ. Βενιζέλου 31)

Πέμπτη 22.9, ΚΑΠΗ Τερψιθέας (Αρμενοπούλου 9)

Παρασκευή 23.9, ΚΑΠΗ Μετεώρων (Φλωρίνης 12)

Δευτέρα 26.9, ΚΑΠΗ Νικόπολης (Βουλγαροκτόνου 1 Β΄)

Τρίτη 27.9, ΚΑΠΗ Ηλιούπολης (Περικλέους 11)

Τετάρτη 28.9, ΚΗΦΗ Αμπελώνες (Γιάννη Ρίτσου 4)

Όλες οι δράσεις θα διοργανωθούν από τις 10.30 π.μ. έως τις 13.30

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!