«Αυλαία» για τα «Ληταίικα 2022» με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη

 


«Αυλαία» για τα «Ληταίικα 2022» με αφιέρωμα στον Μ. Θεοδωράκη

Με αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη από τα μέλη της Χορωδίας του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής στον επιβλητικό προαύλιο χώρο του ιερού ναού της Ζωοδόχου Πηγής στη Λητή ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Ληταίικα 2022».

Με εκπληκτικές ερμηνείες τα μέλη της Χορωδίας παρουσίασαν στο κοινό συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, ξεκινώντας από τα χρόνια της νιότης και ακολουθώντας τη σπουδαία μουσική διαδρομή του στο χρόνο. Τη Χορωδία διηύθυνε ο Δρόσος Κουτσοκώστας και συνόδευαν οι μουσικοί Δημήτρης Σίφγγος (κιθάρα) και Τριαντάφυλλος Χαλκιάς (μπουζούκι).

«Προσπαθούμε πάντα να στεκόμαστε δίπλα σας, δίπλα στους πολιτιστικούς συλλόγους. Αισθανόμαστε ως δημοτική αρχή ότι οι πολιτιστικές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνετε αναβαθμίζουν τον τόπο μας. Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνετε και εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο. Από την δική μας πλευρά θέλω να μας αισθάνεστε αρωγούς και συμπαραστάτες στο έργο σας. Έχουμε μια αντιδήμαρχο που ασχολείται επισταμένως με τα θέματα πολιτισμού, θα είμαστε δίπλα σας, συνεχίστε την όμορφη δουλειά. Έχουμε ανάγκη όλος ο Δήμος Ωραιοκάστρου να μάθει τί γίνεται στις επιμέρους Κοινότητες, η ιστορία αυτού του τόπου είναι σημαντική. Σας ευχαριστώ από καρδιάς εκ μέρους όλων των πολιτών», ανέφερε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Ως διοίκηση είμαστε δίπλα σας και το 2023 θα διοργανώσουμε εκδηλώσεις με τους πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου μας, θέλουμε να ενισχύσουμε και να προβάλλουμε το πολιτιστικό προϊόν του Δήμου Ωραιοκάστρου, που είναι σπουδαίο», ανέφερε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού, Χριστίνα Ζάπρα.

«Ευχαριστούμε για τη στήριξη εκ μέρους του Δήμου Ωραιοκάστρου. Προσπαθούμε να διατηρούμε ζωντανές τις παραδόσεις μας, να διαδίδουμε τον πολιτισμό μας. Σε αυτή την προσπάθεια σάς θέλουμε κοντά μας, η στήριξη σας είναι σημαντική για να έχουμε καλά αποτελέσματα», είπε η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, Φιλιώ Νίκα, απευθυνόμενη στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου και ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στη διοργάνωση των εκδηλώσεων «Ληταίικα 2022».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Μυγδονίας, Γιώργος Παραπανήσιος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεσαίου, Γιώργος Παπαδόπουλος, οι πρόεδροι της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ωραιοκάστρου, Ευάγγελος Χατζηαντωνίου και Τάσος Χαλκίδης, αντίστοιχα, ο πολιτευτής ΝΔ Β'  Θεσσαλονίκης, Φάνης Παππάς, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και δεκάδες πολίτες.

Τις εκδηλώσεις συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής και ο Αθλητικός Σύλλογος «Μακεδονικός Λητής».









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!