«Ληταίικα 2022»: Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια διασκέδασαν εκατοντάδες πολίτες

 


«Ληταίικα 2022»: Με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια διασκέδασαν εκατοντάδες πολίτες

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν στο παραδοσιακό γλέντι με το Σαλονικιώτικο Τακίμι, που έγινε χθες το βράδυ στο Γήπεδο του «Μακεδονικού Λητής», στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ληταίικα 2022», που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Ωραιοκάστρου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής και ο Αθλητικός Σύλλογος «Μακεδονικός Λητής».

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που υλοποιούνται στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή και την εγκατάσταση των προσφύγων στο Ωραιόκαστρο. Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Σάκης Γιώργου, Δρόσος Κουτσοκώστας και χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων.

Το κοινό καλωσόρισαν στα «Ληταίικα 2022» ο πρόεδρος της Κοινότητας Λητής, Απόστολος Χατζηαντωνίου, η πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής, Φιλιώ Νίκα και ο πρόεδρος του «Μακεδονικού Λητής», Χρήστος Χατζηαντωνίου. Οι πρόεδροι των συλλόγων εξέφρασαν τη χαρά τους που τα «Ληταίικα 2022» έκαναν δυναμική επανεκκίνηση μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ευχαρίστησαν την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης και όσους συνέδραμαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, στο σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Πέρασαν δύο δύσκολα χρόνια λόγω της πανδημίας. Δεν διστάσαμε σε αυτή την πορεία, αρχής γενομένης από φέτος, να προβλέψουμε ουσιαστικές δαπάνες στον προϋπολογισμό του Δήμου μας, προκειμένου να ενισχύσουμε την αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος του τόπου μας. Η αποψινή εκδήλωση είναι υπέροχη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους. Έχουμε πολύ στενή συνεργασία με τους συλλόγους, θέλω να συγχαρώ τα προεδρεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής και του ''Μακεδονικού Λητής'' και να απευθύνω μια προτροπή, να συνεχίσετε να προσφέρετε σε αυτόν τον τόπο γιατί ο πολιτισμός είναι ένα στοιχείο που μας ενώνει και αποτελεί και δική μας προτεραιότητα ως διοίκηση στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Να είστε όλοι καλά, εύχομαι να διασκεδάσετε».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι βουλευτές ΝΔ Β΄ Θεσσαλονίκης, Σάββας Αναστασιάδης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Θεόδωρος Καράογλου, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης της ΠΚΜ, Γερακίνα Μπισμπινά, οι πολιτευτές ΝΔ, Θεοφάνης Παππάς και ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Ράβναλης, αντιδήμαρχοι και στελέχη της διοίκησης του Δήμου Ωραιοκάστρου, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι και εκατοντάδες πολίτες.

Τα «Ληταίικα 2022» ολοκληρώνονται την Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2022, με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη από τη χορωδία του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Λητής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον αύλειο χώρο του ιερού ναού Ζωοδόχου Πηγής στις 20.30. Υπεύθυνος χορωδίας: Δρόσος Κουτσοκώστας. Μουσικοί: Δημήτρης Σφίγγος - κιθάρα, Τριαντάφυλλος Χαλκιάς - μπουζούκι. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!