Ξεκινά έργο «μαμούθ» 4 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου.

 


Ξεκινά έργο «μαμούθ» 4 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις

στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου

Κλεάνθης Μανδαλιανός: «Κάθε δρόμος που εκσυγχρονίζεται αναβαθμίζει τη ζωή στο δήμο»

 

Με στόχο τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών στο δήμο και γνώμονα την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και την αισθητική αναβάθμιση των δημοτικών οδών, ξεκινά άμεσα το μεγαλύτερο έργο ασφαλτοστρώσεων που έγινε ποτέ στο δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ύψους 4 εκ. ευρώ, το οποίο περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε μικρούς και μεγάλους δρόμους και στις δύο δημοτικές ενότητες της πόλης.

 

Η μελέτη καλύπτει συνολικά μια έκταση οδικού δικτύου 165.000 τετραγωνικών μέτρων, σε περισσότερους από 150 δρόμους. Ξεκινά εντός του φθινοπώρου και περιλαμβάνει:  

 

·         ασφαλτοστρώσεις σε ήδη ασφαλτοστρωμένα οδοστρώματα, με αφαίρεση του φθαρμένου ασφαλτοτάπητα και την τοποθέτηση νέου υψηλής ποιότητας

·         ασφαλτοστρώσεις σε ήδη υφιστάμενα από σκυρόδεμα οδοστρώματα, στα οποία θα εκτελεστούν εργασίες αποξήλωσης (σε κάποιες περιπτώσεις θα γίνει ασφαλτόστρωση απευθείας στο υπάρχον σκυρόδεμα, χωρίς να προηγηθεί αφαίρεσή του)

·         ασφαλτοστρώσεις σε ήδη υφιστάμενες διανοιγμένες οδούς, μη ασφαλτοστρωμένες

·         συντήρηση του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Δημ. Ενότητας Ευόσμου

·         με την ολοκλήρωση των έργων ασφαλτόστρωσης θα πραγματοποιηθούν και οι απαραίτητες εργασίες διαγραμμίσεων και διαβάσεων.

 


Το έργο («Ασφαλτοστρώσεις οδών δήμου Κορδελιού – Ευόσμου» 8/21) εκτελείται στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος του δήμου, υπό την εποπτεία της αντιδημαρχίας Τεχνικών Υπηρεσιών, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους και έχει ακριβή προϋπολογισμό 3.943.570, 51 ευρώ, με την αποπεράτωση των εργασιών να προσδιορίζεται, βάσει σύμβασης, στους 24 μήνες από την ημέρα υπογραφής της. Η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου έρχεται να ενισχύσει, σε επίπεδο προσβασιμότητας, τη μεγάλη αστική ανάπλαση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ που έχει εξασφαλίσει η δημοτική αρχή μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για το δήμο, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει εντός του 2023, αλλάζοντας ριζικά την εικόνα της πόλης με παρεμβάσεις ολικής ανάπλασης σε 13 κεντρικούς οδικούς άξονες του δήμου.

 

«Οι συνεχείς παρεμβάσεις, σε δρόμους που παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα συμβάλλουν στον εκσυγχρονισμό της πόλης, την ασφάλεια και την αναβάθμιση της ζωής των δημοτών», δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός. Όπως τόνισε ο κ. Μανδαλιανός: «Με σωστό σχεδιασμό και συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο ασφαλτοστρώσεων, το οποίο έρχεται να επουλώσει διαχρονικές πληγές που κάνουν δύσκολη την καθημερινότητα των πολιτών. Σήμερα, ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου γυρίζει σελίδα, δημιουργώντας, μεθοδικά και με σχέδιο, σύγχρονες υποδομές, που εξασφαλίζουν ένα καλύτερο επίπεδο ζωής στους κατοίκους του, αλλά και στους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο δήμο».

 

 

 

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!