57ο Φεστιβάλ Δημητρίων: Το θέατρο έχει την τιμητική του, καινοτομία το θέατρο σε λεωφορείο. μουσική, εικαστικά και χορός (φωτο & video)


Το θέατρο έχει την τιμητική του, καινοτομία το θέατρο σε λεωφορείο. μουσική, εικαστικά και χορός

της  Ανατολής Γκαγκοπούλου


Την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου στις 11.30 , στο καφέ Thea/tro πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη τύπου για το 57ο Φεστιβάλ  Δημητρίων.


Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τονίστηκε ότι ο πολιτισμός και οι τέχνες αποτελούν αντίδοτο στις κρίσεις που βιώνουμε. Το φετινό, 57ο Φεστιβάλ  Δημητρίων έχουν τίτλο Pulses - Παλμοί, καθώς πιάνουν την παλμική γραμμή ένωσης με το παρελθόν. Παρουσιάστηκαν 17 παραγωγές, 3 από τις οποίες αποτελούν σύμπραξη των 57ων Δημητρίων με το ΚΘΒΕ. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η συνεργασία μεταξύ φορέων και θεσμών αποτελεί μονόδρομο για το μέλλον της πόλης και του πολιτισμού.

Την τιμητική του φέτος έχει το θέατρο, χωρίς να λείπουν η μουσική, τα εικαστικά και ο χορός. Σπουδαίες παραστάσεις από μεγάλους θεατράνθρωπους όπως οι Εντουάρ Λουί, Τόμας Όστερμάιερ και Peter Brooks θα παρουσιαστούν.

Η καινοτομία – Θέατρο πάνω σε λεωφορείο

Για πρώτη φορά υπάρχει στο πρόγραμμα μια παράσταση που περιλαμβάνει Θέατρο


σε λεωφορείο. Πρόκειται για την παράσταση Λούνα που στηρίζεται στο ιστορικό δοκίμιο της Ρίκας Μπενβενίτσε, ξεκινά από το φουαγιέ του Βαφοπούλειου Πνευματικού κέντρου, συνεχίζεται σε ένα αστικό λεωφορείο και ολοκληρώνεται στην πλατεία Μαβίλη.
Πρόκειται για την ιστορία της επιστροφής στην πόλη μιας Εβραίας κατοίκου της, της Λούνα, το 1945, μετά τη λήξη του β ΄παγκοσμίου πολέμου και την επιβίωσή της. Την Λούνα ερμηνεύει η Ελένη Μακίσογλου, ενώ υπάρχει και ζωντανή μουσική (ακορντεόν) και τραγούδι.

Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από την 1η έως τις 20 Οκτώβρη, ωστόσο από τις 24 Σεπτεμβρίου ξεκινούν τα δρώμενα και κάποιες εικαστικές εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Δεκεμβρίου. Εισιτήρια θα διατίθενται και ηλεκτρονικά, μέσω της viva.gr. Το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ  μπορείτε να το δείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο e-dimitria.gr


Παρόντες ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κων/νος Ζέρβας , η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Μαρία Καραγιάννη, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Άκης Σακελλαρίου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, Αστέρης Πελτέκης και οι υπεύθυνες Εικαστικών, Μαρία Τσαντσάνογλου και Χορού, Δήμητρα Κορωναίου, καθώς και η πρόεδρος του ΚΘΒΕ Γιαννούλα Καρύμπαλη.









Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!