Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου - «Περπατώ και γνωρίζω: Από το Παλαιόκαστρο στη Νεοχωρούδα - γνωρίζουμε την ιστορία της»

 


«Περπατώ και γνωρίζω: Από το Παλαιόκαστρο  στη Νεοχωρούδα - γνωρίζουμε την ιστορία της»

Ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα διακοπής της δράσης «Περπατώ και γνωρίζω», ξεκινάει την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022.

Ξεκινούμε δίνοντας ραντεβού στο παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής  την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 στις 10.30 πμ με στόχο να περπατήσουμε μέχρι την Νεοχωρούδα.

“Περπατώ και γνωρίζω: Από το Παλαιόκαστρο  στη Νεοχωρούδα - γνωρίζουμε την ιστορία της»

Η διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι από το παρεκκλήσι της Αγίας Παρασκευής – Λατομείο Παλαιοκάστρου – Λατομείο Νεοχωρούδας  «Ερυθρά Πέτρα» – Λατομείο «ΓΕΝΕΣΙΣ» – Κλειστό Γυμναστήριο Νεοχωρούδας.

Οι πεζοπορίες αυτές εκτός της άσκησης, έχουν τον χαρακτήρα της γνωριμίας της ιστορίας της κάθε περιοχής δηλ. «Περπατώ και γνωρίζω τον τόπο μου» αλλά και τον χαρακτήρα της επικοινωνίας – γνωριμίας μεταξύ των πολιτών του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλ. «Περπατώντας γνωρίζω τον συνάνθρωπο μου και θέματα γενικού ενδιαφέροντος».

Έτσι σε αυτήν την πεζοπορία θα επισκεφτούμε και θα μιλήσουμε για το Παρεκκλήσι της Αγ. Παρασκευής Παλαιοκάστρου,  για την ύπαρξη τριών λατομείων σε ένα δρόμο, την αποκατάσταση του περιβάλλοντος λατομείων, την αξιοποίηση τους σε άλλες χρήσεις (χώρος Θεάτρου «ΓΕΝΕΣΙΣ»). Μαζί μας η κ Άννα Ραφαηλίδου, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δήμου Ωραιοκάστρου «Η Αρίστη» η οποία θα μας ενημερώσει για την ιστορία της Νεοχωρούδας.

Ο Σύλλογος αποτελεί μόνο τη βάση επικοινωνίας και συντονισμού των περιπάτων και παρέχει τις ενημερώσεις. Ο κάθε συμμετέχων έχει την απόλυτη ατομική και προσωπική ευθύνη της συμμετοχής του, ιδιαίτερα από διερχόμενα οχήματα. Δεν εξαιρεί κανένα άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας και προέλευσης και δεν δημιουργεί καμία απολύτως δέσμευση και υποχρέωση, πέρα της καλής διάθεσης για την ισότιμη συμμετοχή. Ο σύλλογος είναι ανοικτός για κάθε νέα πρόταση προορισμού – αντικειμένου ενημέρωσης και θα εκτιμούσε ιδιαίτερα την οποιαδήποτε προσφορά – ιδέα – διάθεση ενημέρωσης από κάθε ενεργό πολίτη που θα ήθελε να μοιραστεί τις γνώσεις και εμπειρίες του.

H διαδρομή που θα ακολουθήσουμε είναι μήκους περίπου 8,2 χλμ και ο χρόνος της πεζοπορίας με τις ενημερώσεις, γύρω στις 3 ώρες. Σχετικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στον χάρτη της περιοχής (πατώντας CTRL και κλίκ) στον παρακάτω σύνδεσμο.

https://goo.gl/maps/Ln6YAJ7U7XH2

 

Το ραντεβού για όποιον επιθυμεί (μέλος ή όχι) είναι στο Εκκλησάκι Αγ. Παρασκευής, στο Παλαιόκαστρο, για την Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022στις 10.30 πμ. Οι περιπατητές θα κινηθούν με δικά τους μεταφορικά μέσα μέχρι το σημείο συνάντησης. Η διαδρομή είναι μονής κατεύθυνσης και πριν την έναρξη της πεζοπορίας, με συντονισμό του συλλόγου, μερικά Ι.Χ. αυτοκίνητα θα πρέπει να κινηθούν μόνο με τους οδηγούς τους στο σημείο τερματισμού, για να είναι εφικτή η κίνηση της επιστροφής από τη Νεοχωρούδα.

 

Καλούμε όλους εκείνους που θέλουν να περπατήσουν αλλά και να επικοινωνήσουν – γνωρίσουν τον τόπο που ζουν σε όλες τις διαστάσεις του, να έρθουν να περπατήσουν μαζί μας.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!