«Δράση μαγειρικής στο πλαίσιο της Γιορτής Πολυγλωσσίας»

 


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και Προσφύγων σε συνεργασία με το Πρόγραμμα HELIOS του Δ.Ο.Μ., το οποίο χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διοργανώνουν ένα πολυπολιτισμικό γεύμα για τους εθελοντές και τους διοργανωτές της Γιορτής Πολυγλωσσίας, την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Μέλη του ΣΕΜΠ και πρόσφυγες ωφελούμενοι του Προγράμματος HELIOS του Δ.Ο.Μ. και του ΚΕΜ  θα μαγειρέψουν παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση της σχολής La Chef Levi, τηρώντας αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

H δράση θα ξεκινήσει στις εγκαταστάσεις της σχολής όπου θα παρασκευαστεί το γεύμα με τη βοήθεια μαθητών της σχολής. Στις 6 μ.μ. θα στηθεί μπουφές στο κεντρικό Δημαρχείο και καλεσμένοι για το φαγητό θα είναι οι οικογένειες που μαγείρεψαν και οι εθελοντές της Γιορτής Πολυγλωσσίας.

Οι καλεσμένοι θα έχουν τη δυνατότητα σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο γεύσεων και γλωσσών να αλληλοεπιδράσουν και να ανακαλύψουν κοινά στοιχεία των πολιτισμών τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!