Μ. Ξενογιαννακοπούλου: «Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές απολύσεις και διώξεις συνδικαλιστών της Μαλαματίνα με τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

 


Δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχη Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και Βουλευτή Β1 Βόρειας Αθήνας σχετικά με τη σημερινή απόλυση συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ


«Καταγγέλλουμε τις εκδικητικές  απολύσεις  και διώξεις Συνδικαλιστών της Μαλαματίνα με τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»


Η διοίκηση της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ προχώρησε σήμερα στην απαράδεκτη, εκδικητική και παράνομη απόλυση του προέδρου του Σωματείου  Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του  Σωματείου Πωλητών -  Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού Γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εμφιαλωμένων ποτών. Η γνωστοποίηση της απόλυσης τους, έγινε αμέσως μετά το πέρας της γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στην οποία οι εργαζόμενοι αποφάσισαν τη συνέχιση της απεργίας τους. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, ενάντια στις συνέπειες του αντεργατικού Νόμου Χατζηδάκη, στην εργοδοτική αυθαιρεσία, στις απολύσεις και στην επιδίωξη της Διοίκησης να επιβάλλει ατομικές συμβάσεις εργασίας και απεργοσπαστικές πρακτικές. 


Καταγγέλλουμε τις διώξεις και τις απολύσεις των συνδικαλιστών και εγκαλούμε τον Υπουργό Εργασίας κ Κωστή Χατζηδάκη επιτέλους να παρέμβει προκειμένου να ανακληθούν οι απολύσεις και να σταματήσει η  εργοδοτική αυθαιρεσία και οι διώξεις των συνδικαλιστών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Η αφωνία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας αποδεικνύει ότι οι απολύσεις και οι διώξεις συνδικαλιστών και εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ  έχουν τις πλάτες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.


Εκφράζουμε άλλη μια φορά τη  συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!