Επίσκεψη του υφυπουργού περιβάλλοντος Γ. Αμυρά στα γραφεία του ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας.

 


Επίσκεψη του υφυπουργού περιβάλλοντος στα γραφεία του ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας.

Επίσκεψη στα γραφεία του Περιφερειακού Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας πραγματοποίησε σήμερα ο υφυπουργός περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς.

Κατά την επίσκεψή του ο υφυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρος του Συνδέσμου Μ. Γεράνη και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών και τα έργα που εκτελούνται και προγραμματίζονται από τον φορέα.

Ο κ. Γεράνης αναφέρθηκε στη νέα εποχή στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων όπου πρωτεύοντα λόγο παίζει η ανακύκλωση ενώ βαδίζουμε γοργά στο δρόμο προς την κυκλική οικονομία.

Ιδιαίτερη βαρύτητα τόνισε ο κ. Γεράνης δίνει η οικογένεια της τοπικής αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών ενώ συγχρόνως παραδίδει τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό για την εκτροπή των οργανικών μέσω του συστήματος των καφέ κάδων.

Ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ χαρακτήρισε δίκαιη την νέα τιμολογιακή πολιτική ταφής, όμως τόνισε ότι στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε ως χώρα λόγω του ενεργειακού δεν πρέπει να επιβληθεί.

Από την πλευρά του ο κ. Αμυράς τόνισε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των δήμων και των ΦοΔΣΑ χρηματοδοτώντας όλα τα αναγκαία έργα για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των απορριμμάτων ενώ χαρακτήρισε τον ΦοΔΣΑ ΚΜ πρότυπο λειτουργίας και αποδοτικότητας. Ο κ. Αμυράς υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει υπόψη της τους προβληματισμούς των δημάρχων για το θέμα του αυξημένου κόστους διαχείρισης απορριμμάτων και αυτό θα αποτυπωθεί στις αποφάσεις του υπουργείου περιβάλλοντος.

Τον υφυπουργό που ενημερώθηκε για τα σεμινάρια βιωσιμότητας προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Συνδέσμου συνόδευσαν στην επίσκεψή του η ΓΓ κοινωνικών ασφαλίσεων Παυλίνα Καρασιώτου καθώς και συνεργάτες του.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!