Ο Υφ. Εσωτερικών Στ. Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας

 Ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Στ. Καλαφάτης: «Η Ελλάδα γονατίζει μπροστά στους νεκρούς της. Ποτέ στους εχθρούς της»


Στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για την Εθνική Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, παρέστη, σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ως Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου Νεαπόλεως, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Προσφυγικού Ελληνισμού, ο κ. Καλαφάτης σε δήλωσή του τόνισε:

«Συναντώνται σήμερα μνήμες, πόνος, χρέος και αποφασιστικότητα:

- Οι μνήμες από την πιο βαριά συμφορά στη νεότερη ιστορία του Έθνους μας. 

- Ο πόνος για το βίαιο ξερίζωμα του Ελληνισμού από  την Μικρά Ασία και τον Πόντο.

- Το χρέος για εκείνους που έχασαν τα πάντα, αλλά δεν χάθηκαν. 

- Και βέβαια η απόφασή μας να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για τα δίκαια και τα δικαιώματά μας, στη γη και τις θάλασσές μας. 

- Η Ελλάδα γονατίζει μπροστά στους νεκρούς της. Ποτέ  στους εχθρούς της».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!