ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις εκλογές


 Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θυμήθηκε τη Θεσσαλονίκη λίγο πριν τις εκλογές

Λόγια του αέρα για ακόμη μια φορά από τα στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη, τα οποία σε μια απέλπιδα προσπάθεια προσπαθούν να πείσουν τους πολίτες της Θεσσαλονίκης ότι τα έργα υποδομών στην πόλη προχωρούν χωρίς καθυστερήσεις. Καταλαβαίνουμε τον πανικό τους ώστε ο πρωθυπουργός τους να έχει κάτι να πει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο οι πολίτες της Θεσσαλονίκης βιώνουν καθημερινά την πραγματικότητα, την οποία καμία συνέντευξη τύπου και καμία λίστα Πέτσα δεν μπορεί να αποκρύψει. Τις τελευταίες ημέρες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την «ολοκλήρωση του Μετρό από την κυβέρνηση Μητσοτάκη», διακινείται και ένα νέο ανέκδοτο για τα 30+ έργα που θα αλλάξουν τις ζωές μας. Άνθρακας ο θησαυρός. Πρόκειται για ένα μείγμα  αφενός έργων που δρομολογήθηκαν και ξεκίνησαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και έχουν καθυστερήσει εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και αφετέρου έργων χωρίς ώριμες μελέτες και χρηματοδότηση, που παραμένουν στα χαρτιά και στις κυβερνητικές δηλώσεις κάθε Σεπτέμβρη.

Η πόλη της Θεσσαλονίκης θα μπορούσε ήδη να έχει σε λειτουργία το Μετρό χωρίς τον σταθμό της Βενιζέλου, ωστόσο η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να ανατρέψει τον προγραμματισμό, ξηλώνοντας τα πολύτιμα αρχαία ευρήματα, παρά την κατακραυγή της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας. Δυστυχώς για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης, Μετρό δεν θα υπάρχει σε λειτουργία ούτε τον Δεκέμβριο του 2023. Όσο για την πρόσφατη ευαισθησία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις λαϊκές γειτονιές της δυτικής Θεσσαλονίκης, οι μελέτες για τις πρόδρομες εργασίες για την επέκταση του Μετρό στα δυτικά θα μπορούσαν να έχουν ξεκινήσει εδώ και 4 χρόνια, αλλά δεν ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη και του κ. Καραμανλή. Μόνο τώρα, λίγους μήνες πριν τις εκλογές, θυμήθηκαν ότι πρέπει να κουνήσουν καθρεφτάκια και προς τους πολίτες στα δυτικά.

Ένα είναι βέβαιο και για τα έργα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που θα προκύψει από τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα σημάνει την πραγματική ενίσχυση της πόλης, με δημόσια έργα υποδομών και μεταφορών, με ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και με προστασία του δημοσίου συμφέροντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης θα πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων το κράμα νεοφιλελεύθερων δηλώσεων και αερολογίας των στελεχών της κυβέρνησης Μητσοτάκη για άλλη μια φορά.

Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!