Μαζικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πορεία της ΔΕΘ

 


Μαζικό το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην πορεία της ΔΕΘ – Ρ. Σβίγκου: Μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο

 

Με τη συμμετοχή χιλιάδων μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το μπλοκ του κόμματος συμμετείχε στη μαζική πορεία των συνδικάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η μαζική συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης και της υπόλοιπης Βόρειας Ελλάδας έστειλε μήνυμα αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, μήνυμα πολιτικής αλλαγής.

Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με επικεφαλής την γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Ράνια Σβίγκου και τον αναπληρωτή γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη συμμετείχαν η τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. του κόμματος, Μαριλίζα Ξεννογιανακοπούλου, οι βουλευτές Γ. Αμανατίδης, Δ. Αυγέρη, Χρ. Γιαννούλης, Κ. Νοτοπούλου, Σ. Φάμελλος, Αλ. Τριανταφυλλίδης, Κ. Μάλαμα, Αγγ. Τόλκας, το μέλος της Π.Γ. Διονύσης Τεμπονέρας, οι συντονιστές Α’ Θεσσαλονίκης Κ. Αμπατζάς και Β’ Θεσσαλονίκης Χρ. Μαϊκίδης, στελέχη και μέλη του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και μέλη που έφτασαν μεταξύ άλλων από την Κοζάνη, το Κιλκίς, τη Χαλκιδική, την Πέλλα, την Πιερία, τα Γιάννενα κ.α..

Η Ράνια Σβίγκου, κατά τη διάρκεια της προσυγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στη ΔΕΘ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο πρωθυπουργός των κοριών και της φτωχοποίησης σε λίγη ώρα θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης την εικόνα μιας φανταστικής χώρας.

Η μεγάλη συγκέντρωση δείχνει ότι πλέον κανένας δεν τον πιστεύει.

Οι πολίτες καθημερινά μένουν άναυδοι από τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του καθεστώτος Μητσοτάκη, της επιχείρησης συγκάλυψης και αποσιώπησης στοιχείων.

Όπως, επίσης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας βιώνουν τη φτωχοποίηση, την ανέχεια και την απόγνωση.

Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε ότι είναι μια κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των υποκλοπών.

Ο ελληνικός λαός λέει ως «εδώ», «ως εδώ» στο καθεστώς  του «Μαξίμου ΑΕ», «ως εδώ» στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, «ως εδώ» στις απευθείας αναθέσεις, «ως εδώ» στον αυταρχισμό απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους και τις Ελληνίδες εργαζόμενες.

Για αυτό το λόγο θεωρούμε ότι μόνο η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, που θα οδηγήσει στην προοδευτική κυβέρνηση, μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο και μπορεί να επαναφέρει τη Δημοκρατία».

 Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!