Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού: Συνάντηση του υπ. Οικονομικών Χ. Σταικούρα με εκπροσώπους του συλλόγου στον Εύοσμο

 


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Χ. ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ ΕΜΣΕΚ.

 
Την Τετάρτη, 6/9/2022, πραγματοποιήθηκε στον Εύοσμο συνάντηση μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου-Κορδελιού  με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, με αφορμή την επίσκεψή του στη πόλη μας. Ο σύλλογός μας εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Κώστα Βασιλειάδη, τους Αντιπροέδρους Βλάση Νικολαΐδη και Τάσο Τσιλιγγιρίδη και τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Σούλα, οι οποίοι έθεσαν στον Υπουργό κάποια από τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της περιοχής μας.
Πιο συγκεκριμένα και μεταξύ άλλων, τέθηκαν στον Υπουργό τα εξής θέματα με σκοπό αφενός την ενημέρωση, αφετέρου την επίλυσή τους στο εγγύς μέλλον:
  1. Επιδότηση/ βοήθημα των επιχειρήσεων που λόγω τοπικού lockdown τον Φεβρουάριο του ’21 στον Εύοσμο και στο Κορδελιό επλήγησαν οικονομικά και δεν αποζημιώθηκαν με κανέναν τρόπο όπως συνέβη σε άλλες περιοχές. Διεκδικήσαμε λοιπόν την ίση μεταχείριση της περιοχής μας και αποσπάσαμε την δέσμευση του Υπουργού για οικονομική ενίσχυση των πληγέντων επιχειρήσεων.
  2. Συζήτηση σχετικά με το θέμα των πληρωμών με pos στα καταστήματα και των αυξημένων προμηθειών των τραπεζών. Αιτηθήκαμε πιο προσιτές για τις επιχειρήσεις χρεώσεις  με σκοπό την αύξηση της βιωσιμότητας και την προώθηση της ανάπτυξης.
  3. Τέλος, τέθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Γιάννη Σούλα το ζήτημα της δέσμευσης των λογαριασμών από την ΑΑΔΕ ατομικών επιχειρήσεων σε περίπτωση χρέους, με αποτέλεσμα η αποδέσμευσή τους να χρειάζεται μία χρονοβόρα διαδικασία, χωρίς την ενημέρωση του επιχειρηματία για αυτήν, ακόμη και αν η επιχείρηση έχει προχωρήσει σε ρύθμιση/τακτοποίηση των χρεών.
Η συνάντηση έληξε με θετικό πρόσημο και αισιοδοξία των μελών του Δ.Σ πως τα αιτήματά μας θα εισακουστούν και θα υπάρξει θετική εξέλιξη και προσπάθεια υλοποίησής τους.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!