Καιρός: Ερχεται ψυχρή εισβολή με βουτιά της θερμοκρασίας

 


Βροχές ίσως δουν και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και νέα άνοδος αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Και ξαφνικά φθινόπωρο. Αλλάζει ραγδαία ο καιρός με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και την αισθητή πτώση του υδραργύρου.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου ο οποίος παρουσιάζοντας τον καιρό του Σαββατοκύριακου έκανε λόγο για γερή ψυχρή «κατεβασιά» τα προσεχή 24ωρα.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται ζεστός χειμώνας με λιγότερες χιονοπτώσεις

Ειδικότερα, γι’ αυτό το διήμερο, ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ ανέφερε ότι στα δυτικά της χώρας ίσως υπάρξουν ορισμένες καταιγίδες το Σάββατο (10.09.2022), ενώ το μεσημέρι προς το απόγευμα ενδεχομένως να υπάρξουν τοπικές μπόρες και στα ορεινά της Αττικής, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί κοντά στους 35 με 36 βαθμούς.

Βροχές ίσως δουν και περιοχές της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη Δευτέρα (12.09.2022) ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση και νέα άνοδος αναμένεται προς το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, όπως εξήγησε ο Σάκης Αρναούτογλου στους χάρτες του, από την επόμενη Κυριακή, 18 Σεπτεμβρίου, ίσως έρθει μία γερή «κατεβασιά» ψυχρού αέρα από τη Βόρεια Ευρώπη. Η ψυχρή εισβολή θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία το διήμερο 19 – 20 του μήνα.


πηγή in.gr


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!