Connected we stand festival , ήταν όλοι εκεί!

 


Connected we stand festival , ήταν όλοι εκεί!

της Ανατολής Γκαγκοπούλου

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία  Θεσσαλονίκης, πίσω από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 3ο Connected we stand festival. Ήταν ένα πολυθεματικό φεστιβάλ εθελοντισμού στο οποίο εκπροσωπήθηκαν πάνω από 80 εθελοντικές οργανώσεις. Την πρωτοβουλία για το φεστιβάλ αυτό και τη συνδιοργάνωση ανέλαβαν οI Action Aid Hellas, CONNECT YOUR CITY, X.A.N.Θ., ΑμΚΕ ΙΑΣΙΣ,  Infinity Greece, AddArt, Fabric Republic, ESN Thessaloniki, και ΕΨΥΚΑ.


Με πολύ κέφι, χαμόγελα, καλή διάθεση και έντονη την παρουσία των νέων, μαθητών και φοιτητών, οι οργανώσεις ενημέρωσαν το κοινό για το έργο και τη δράση τους , μοίρασαν έντυπο υλικό, δώρα και ζήτησαν τη συμμετοχή και τη συνεργασία όλων στο σπουδαίο έργο που προσφέρουν.

Παράλληλες δράσεις μουσικής, χορού, γυμναστικής, θεάτρου προσέλκυσαν τους περιπατητές και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια. Το μήνυμα της συνεργασίας και της συμμετοχής στον εθελοντισμό πέρασε σε όλους. Οι οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του πολιτισμού, της οικολογίας, της υγείας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της νεανικής επιχειρηματικότητας, των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, φιλοδοξούν να συμβάλουν μέσα από το φεστιβάλ αυτό στην αύξηση του εθελοντισμού στη Θεσσαλονίκη, στην ανάδειξη της πόλης ως κέντρου εθελοντισμού και πόλου έλξης των Βαλκανίων, στην ενίσχυση της αλληλεγγύης και της οικολογικής συνείδησης των πολιτών αλλά και της ταυτότητας του Ευρωπαίου πολίτη.

Η αρχή έγινε πριν τρία χρόνια και θα συνεχιστεί τα επόμενα, έτσι ώστε να γίνει παράδοση και θεσμός στον οποίο θα εντάσσονται κάθε χρόνο όλο και περισσότερες εθελοντικές οργανώσεις απ’ όλη την Ελλάδα.






 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!