Ο Περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας Απ. Τζιτζικώστας στο 10ο Sail For Pink τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

 


Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο 10ο Sail For Pink τη μεγαλύτερη ενημερωτική εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης

Με κεντρικό σύνθημα «Η ελπίδα είσαι ΕΣΥ!», πραγματοποιήθηκε σήμερα, για 10η συνεχή χρονιά η μεγάλη εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και της Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας Δερμεντζοπούλου.

Ο κ. Τζιτζικώστας συνεχάρη το «Άλμα Ζωής» για τον δεκαετή θεσμό του «Sail For Pink» και για την απήχηση που έχει στην κοινωνία, καθώς αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της μεγαλύτερης ενημερωτικής εκστρατείας στη Βόρεια Ελλάδα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Στον χαιρετισμό του στο 10ο Sali For Pink ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε: «Όσοι έχουμε ζήσει τον καρκίνο στο σπίτι μας, γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη. Είναι καθοριστική. Είναι πάρα πολύ σημαντικό αυτό το μήνυμα, που κάποιοι από εμάς δυστυχώς το μάθαμε με πολύ επώδυνο τρόπο, το μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει ζωές, να το μεταδώσουμε σε όλους τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό και εμείς στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με το ‘Άλμα Ζωής’ διοργανώνουμε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας δράσεις και εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, γιατί το μήνυμα πρέπει να φτάσει παντού. Η πρόληψη σώζει ζωές. Δεν ισχύει μόνο για τον καρκίνο του μαστού, δεν ισχύει μόνο για τις γυναίκες, ισχύει για όλους μας. Και γι’ αυτό είναι πολύ σημαντική η σημερινή εκδήλωση. Πέρα από την πρόληψη όμως είναι πολύ σημαντική και η στήριξη και η βοήθεια, που δίνετε απλόχερα όλοι εσείς οι εθελοντές στο ‘Άλμα Ζωής’ στους συνανθρώπους μας που έχουν ήδη χτυπηθεί από τον καρκίνο. Γνωρίζω πολλούς που βρήκαν στο ‘Άλμα Ζωής’ ένα στήριγμα, ένα αποκούμπι, μια σπουδαία ψυχολογική υποστήριξη κι αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό. Ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε δίπλα στο ‘Άλμα Ζωής’».

Σκοπός του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν, όπως επίσης και των οικογενειών τους. Όπως επίσης και η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.






Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!