Ημερίδα: «Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή»

 


Ημερίδα: «Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Το Τμήμα Προγραμμάτων & Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης με αφορμή τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνει Ημερίδα την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου (18:00-21:00) στην Αίθουσα Μανόλης Αναγνωστάκης, Δημαρχείο Θεσσαλονίκης με τίτλο:

 «Μια μέρα στη Μικρά Ασία: Ιδέες και προτάσεις για διδακτική αξιοποίηση με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή» 

Η Ημερίδα αυτή δεν έχει ως μόνο στόχο τη διατήρηση και την καλλιέργεια της ιστορικής μνήμης, αλλά τη μετάδοσή της στις επόμενες γενιές μέσα από καινοτόμες και βιωματικές διδακτικές προσεγγίσεις. Η ιστορία παύει να είναι ένα «ξένο σώμα» για τα παιδιά και μέσα από τα κατάλληλα προγράμματα και τη βιωματική μεθοδολογία, τα βοηθά να ανακαλύψουν ότι και η ίδια τους η ζωή και της οικογένειάς τους, είναι ένα κομμάτι της Ιστορίας.

Η Ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Θα είναι η πρώτη δράση των εκδηλώσεων μνήμης, που θα ολοκληρωθούν με το Φεστιβάλ Δράσεων με τίτλο «Μια μέσα στη Μικρά Ασία», το οποίο απευθύνεται στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά Σχολεία  του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για να παρακολουθήσετε την ημερίδα συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής εδώ.

Οι Βεβαιώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν ηλεκτρονικά

Αποστέλλεται συνημμένα το Πρόγραμμα και η Αφίσα της Ημερίδας.

--

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!