Δράσεις ευαισθητοποίησης στις 10.10 για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας σε Νικόπολη και Άνω Ηλιούπολη

 


Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με παράρτημα Ρομά με αφορμή την 10η Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας θα πραγματοποιήσει δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 έως και τις 14:00 στο χώρο του Κέντρου Κοινότητας (Λήμνου 2, Νικόπολη) και στην Πλατεία Ελευθερίας Αλέξανδρος Υψηλάντης της Άνω Ηλιούπολης.

Στα σημεία θα παραβρίσκονται ψυχολόγοι και επαγγελματίες του χώρου υγείας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση του κοινού για την παροχή ψυχολογικής στήριξης και ατομικής συμβουλευτικής.

Οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν, να προβληματιστούν, να ενημερωθούν, αλλά και να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για μελλοντικές δράσεις (ομιλίες, ομάδες και βιωματικά σεμινάρια) που θα ακολουθήσουν.

Η πιο κοινή ψυχική νόσος είναι η κατάθλιψη. Πρόκειται για μια σοβαρή ασθένεια που επηρεάζει αρνητικά τον τρόπο που αισθάνεται το άτομο, τον τρόπο που σκέφτεται και τον τρόπο που ενεργεί.

Η κατάθλιψη προκαλεί αισθήματα θλίψης, απαξίωσης και απώλεια ενδιαφέροντος. Μπορεί να οδηγήσει σε συναισθηματικά και σωματικά προβλήματα, καθώς και να μειώσει την ικανότητα ενός ατόμου να λειτουργεί αποτελεσματικά στην εργασία, στην οικογένεια και στις προσωπικές του σχέσεις.

Εκτιμάται ότι το 2025 η κατάθλιψη θα είναι η δεύτερη αιτία ανικανότητας μετά τις ισχαιμικές καρδιοπάθειες!!!

 

➢➢➢Προβληματίσου!

•Είσαι ικανοποιημένος από την ζωή σου;

•Αισθάνεσαι συχνά θλιμμένος, απογοητευμένος ή θυμωμένος;

•Νιώθεις συχνά κουρασμένος και χωρίς ενέργεια;

•Έχεις παρατηρήσει αλλαγές στην όρεξη και στον ύπνο σου;

•Προτιμάς να μένεις στο σπίτι από το να βγαίνεις έξω και να κάνεις καινούργια πράγματα;

•Συχνά στεναχωριέσαι, ανησυχείς κι έχεις κακή διάθεση;

 

➢➢➢Κινητοποιήσου!

Παροχή Ψυχολογικής Στήριξης

Πληροφορίες 2310020160, -167

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Παύλου Μελά με Παράρτημα Ρομά



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!