Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

 


Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Ωραιοκάστρου

Με την μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί στο Δήμο Ωραιοκάστρου οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθήτριες, οι μαθητές και τα μέλη των συλλόγων παρέλασαν με σθένος και έστειλαν μήνυμα εθνικής υπερηφάνειας και ψυχικής ανάτασης.

Στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, το πρωί τελέστηκε Δοξολογία στους ιερούς ναούς, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών και μελών συλλόγων.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, συμμετείχε στη Δοξολογία που τελέστηκε στον ιερό ναό του Αγίου Αθανασίου στο Παλαιόκαστρο. Αμέσως μετά την Δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Παλαιοκάστρου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου κορυφώθηκαν στο Ωραιόκαστρο με την μαθητική παρέλαση επί της οδού Κομνηνών. Την έναρξη της παρέλασης έκανε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ωραιοκάστρου, που παιάνισε εμβατήρια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.

Στη συνέχεια παρέλασαν τα τμήματα των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, τα  νήπια του Δήμου Ωραιοκάστρου και ακολούθησαν οι μαθήτριες και οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων.

«Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά και στα μέλη των συλλόγων στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας. Παρέλασαν υπερήφανα, με σθένος και δυναμισμό, για να τιμήσουν τους ήρωες του 1940, που αγωνίστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι. Σήμερα και εμείς έχουμε καθήκον και χρέος να αγωνιστούμε, για να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας, ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας. Χρόνια πολλά Ωραιόκαστρο, χρόνια πολλά Ελλάδα!», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!