Δήμος Θεσσαλονίκης: Νέες αναπλάσεις στις γειτονιές με αναβάθμιση επιπλέον 37 δρόμων – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα

 


ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέες αναπλάσεις στις γειτονιές με αναβάθμιση επιπλέον 37 δρόμων – Υπογραφή σύμβασης από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα


Τριάντα επτά δρόμοι σε μια περιοχή 180 στρεμμάτων, στην Κάτω Τούμπα, αλλάζουν όψη, στο πλαίσιο εκτεταμένου προγράμματος του Δήμου Θεσσαλονίκης για αναπλάσεις στις γειτονιές.

Τη σύμβαση για το νέο έργο που ξεκινά υπέγραψε σήμερα (13/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδη και του τεχνικού συμβούλου Δημήτρη Μήτρου.


Η περιοχή όπου θα εξελιχθούν οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στη ζώνη που περικλείεται από τις οδούς Βιζύης, Ανατολικής Θράκης, Παλαιών Φωκών, Μικράς Ασίας, Καλλιπόλεως και Πυλαίας.

«Κάνουμε πράξη ακριβώς αυτό που έχουμε εξαγγείλει, τη βελτίωση των γειτονιών. Ξεκινήσαμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα αναπλάσεων σε γειτονιές που επί δεκαετίες ήταν ξεχασμένες. Η Θεσσαλονίκη αλλάζει, η Θεσσαλονίκη βελτιώνεται. Και συνεχίζουμε. Κάθε μέρα, κάθε γειτονιά της πόλης μας θα έχει κι ένα εργοτάξιο», ανέφερε σε σχετικές δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Παρεμβαίνουμε στις γειτονιές, τις αναβαθμίζουμε λειτουργικά, αισθητικά και περιβαλλοντικά και βελτιώνουμε το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας», επεσήμανε από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας Εφραίμ Κυριζίδης. Όπως ανέφερε, ο σχεδιασμός για την περιοχή των 180 στρεμμάτων στην Κάτω Τούμπα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων συντηρήσεις πεζοδρομίων, εργασίες ασφαλτόστρωσης, αναβάθμισης του φωτισμού, του αστικού εξοπλισμού και του πρασίνου αλλά και παρεμβάσεις για τη βελτίωση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρίες. 


Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης Δημήτρη Μήτρου, οι παρεμβάσεις θα εξελιχθούν σε συνολικά 37 δρόμους. Μεταξύ αυτών είναι οι οδοί Προύσης, Μυριοφύτου, Δ. Καλλέργη, Παλαιών Φωκών, Αμφιθέας, Μαλακοπής, Αλωπεκής, Αργοστολίου, Νεαπόλεως, Νικομήδειας, Ευτυχίδου, Φρυνίχου, Χαλκηδόνος, Πανόρμου, Νίγδης, Τεκταίου, Ηδομένης, Μενεμένης, Οινουσών, πάροδος Βιζύης, Μηδείας, Κυζίκου, Πυλαίας, Επταλόφου, Ματάλων, Ιλισού, Καλλιπόλεως, Πόντου, Δαρδανελίων, Βοσπόρου, Καισαρείας, Δορυλαίου, Δημητσάνας, Ιερισσού.

Όπως ανέφερε ο κ. Μήτρου, παράλληλα με τα υπό εξέλιξη έργα εκπονούνται ήδη μελέτες για πρόσθετες επεμβάσεις στις γειτονιές στην Άνω Πόλη, στην Ξηροκρήνη, στο κέντρο, στην Τριανδρία και σε άλλες περιοχές.  

 

Αναπλάσεις σε πάνω από 100 δρόμους

Τα έργα ανάπλασης στην Κάτω Τούμπα έρχονται σε συνέχεια ανάλογων παρεμβάσεων και σε άλλες περιοχές της πόλης.

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις σε 28 δρόμους εντός μιας ζώνης 250 στρεμμάτων μεταξύ της Βιζύης, της Πυλαίας, της Φιλήντα Μένου, της Ζηρίνη, της Απόλλωνος και της Βοσπόρου. Αντίστοιχα έργα εξελίσσονται σε 15 δρόμους σε μια ακόμη περιοχή 190 στρεμμάτων μεταξύ των οδών Κοσμά Αιτωλού, Βασιλίσσης Όλγας, Αθανασίου Διάκου και Δελφών, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη παρέμβαση πέριξ της οδού Χαλκιδικής, στην περιοχή της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας, σε μια ζώνη 220 στρεμμάτων και σε 17 δρόμους.

Αυτή την περίοδο, εξάλλου, συνεργεία είναι εγκατεστημένα και στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, στην περιοχή μεταξύ της Λαγκαδά, της Μοναστηρίου και της Μιχαήλ Καλού. Εκεί θα αναβαθμιστούν δέκα δρόμοι σε μια ζώνη 130 στρεμμάτων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!