Παρουσίαση ποιητικής συλλογής "Μαύρο, μελί και στάρι…"

 


Παρουσίαση ποιητικής συλλογής Μαύρο, μελί και στάρι… 

Ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη ποίηση, απαγγελίες και τραγούδι, αποτέλεσε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής «Μαύρο, μελί και στάρι…», που έγραψε ο δημοσιογράφος Λάζαρος Λαζάρου και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκης. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου. Πλήθος Βεροιέρων, φίλοι του βιβλίου, άνθρωποι του πνεύματος και των γραμμάτων, βουλευτές και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν, τα πονήματα του συγγραφέα. 


Το «Μαύρο, μελί και στάρι…» αποτελεί ωδή στο ερωτικό και το κοινωνικό δράμα, καθώς και περιπλάνηση στην απόγνωση και τη μοναξιά που επιφέρουν οι ερωτικοί επίλογοι, με φόντο άλλες φορές την καθημερινή τριβή των διαπροσωπικών σχέσεων και άλλες φορές τη θάλασσα, τη βροχή, το ηλιοβασίλεμα και τη χλωρίδα. 

Στο «Μαύρο, μελί και στάρι», ο συγγραφέας έχει συμπεριλάβει και το ερωτικό δράμα “Ο Αλέξανδρος και η Αμαζόνα”, που αποτελεί μια ξεχωριστή ματιά στην ερωτική ζωή του Μεγάλου Στρατηλάτη, βασισμένη στα στοιχεία και τις καταγραφές που άφησαν πίσω τους ιστορικοί όπως ο Διόδωρος και ο Στράβων. 

Για το βιβλίο, μίλησαν, ο δημοσιογράφος Χρήστος Μπλατσιώτης, ο βουλευτής ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας Δημήτρης Πυρινός και ο επίτιμος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Στέφανος Τανιμανίδης. 

Ποιήματα της συλλογής, απήγγειλε η ηθοποιός και σκηνοθέτης Νέλυ Δελλή, ενώ μελοποιημένα ποιήματα από τη συλλογή, ερμήνευσαν οι Δημήτρης Κύρτσος και Σωτήρης Φωτόπουλος, σε μουσική του Δημήτρη Κύρτσου. 

Χαιρετισμούς απηύθυναν, ο Μητροπολίτης Βεροίας Καμπανίας και Ναούσης κ.κ. Παντελεήμων, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!