Δ. Ωραιοκάστρου: Στα ροζ το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Στα ροζ το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

Με το ροζ χρώμα φωταγωγήθηκε το Δημαρχείο Ωραιοκάστρου το βράδυ της 25ης Οκτωβρίου με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Η ενέργεια αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς το ροζ έχει καθιερωθεί ως το χρώμα που συμβολίζει την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την πρόληψη κατά του καρκίνου του μαστού.

Δράσεις ευαισθητοποίησης και πρόληψης

Υπενθυμίζεται ότι η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Ωραιοκάστρου και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού Ν. Θεσσαλονίκης «Άλμα Ζωής» συνδιοργανώνουν δράσεις στο Δήμο Ωραιοκάστρου, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των γυναικών σχετικά με τον καρκίνο του μαστού.

Οι δράσεις γίνονται με αφορμή την καθιέρωση του Οκτωβρίου ως μήνα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού, ενώ η 25η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Στις 20 Οκτωβρίου 2022 διενεργήθηκε δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού.

Την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί ομιλία για τον καρκίνο του μαστού στο ΚΑΠΗ Ωραιοκάστρου (Κτίριο Ι. Καποδίστριας, Β. Γεωργίου 23 και Τραπεζούντος) στις 6 το απόγευμα. Θα μιλήσουν η Κούλα Δερεκενάρη, πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, η Ανδρομάχη Αθηναίου, γενική γραμματέας του Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Ν. Θεσσαλονίκης, που θα μιλήσει για την βιωματική της εμπειρία και ο χειρουργός μαστού - μαστολόγος, Χρήστος Βρέκας.

Την Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί νέος δωρεάν κλινικός έλεγχος μαστού στο ιατρείο της Κοινωνικής Υπηρεσίας (Αργυρουπόλεως, έναντι Δημαρχείου Ωραιοκάστρου) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Όσες γυναίκες ενδιαφέρονται να κλείσουν ραντεβού για τον δωρεάν κλινικό έλεγχο μαστού μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 2313304068 (Δευτέρα έως Παρασκευή, από 08.00 έως 14.00).


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!