Διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στη Θεσσαλονίκη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

 


Διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση στη Θεσσαλονίκη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Διήμερη δράση προληπτικού ελέγχου και ενημέρωσης για την οστεοπόρωση, με σκοπό την προάσπιση της υγείας των πολιτών, διοργανώνει η Αντιπεριφέρεια Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας “Πεταλούδα”.

Ο Σύλλογος είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο δραστηριοποιείται στην ενημέρωση του κοινού για τη σκελετική υγεία, καθώς και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των νόσων που σχετίζονται με αυτή.

Η δράση απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την οστεοπόρωση και πραγματοποιείται στο πλαίσιο εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο. Οι εξετάσεις μέτρησης της οστεοπόρωσης θα πραγματοποιηθούν, υπό ιατρική επίβλεψη, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρες: 10:00-13:00’, στο κτίριο της ΧΑΝΘ στη Θεσσαλονίκη (Πλατεία ΧΑΝΘ – Αίθουσα Σεμιναρίων). Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο: 2313 330 802 & 804, ώρες: 9:00 – 14:00.

Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα – Μαρία Δερμεντζοπούλου: "Η αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης αποτελεί σημαντικό ζήτημα δημόσιας υγείας αφού πρόκειται για μια συχνότατη πάθηση που οι επιπτώσεις της καθώς και οι επιπλοκές της έχουν σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στους ασθενείς, στις οικογένειές τους, στο σύστημα υγείας και στην εθνική οικονομία. Η Περιφέρειά μας χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της στηρίζει έμπρακτα την προαγωγή της υγείας των πολιτών και την πρόληψη των νόσων. Αντιλαμβανόμενοι πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη διάγνωση της οστεοπόρωσης, εξασφαλίσαμε δωρεάν εξετάσεις μέτρησης οστεοπόρωσης, καθώς και ενημέρωση από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό που θα παρέχει συμβουλευτική πληροφόρηση γύρω από τη νόσο, την πρόληψη και την αντιμετώπισή της. Με αυτή την δράση επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της νόσου των οστών και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας".


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!