Δήλωση του Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την τελετή απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

 


Δήλωση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα για την τελετή απονομής του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»

Στη σημασία του βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» και σε όσα αυτό σηματοδοτεί ως θεσμός πανευρωπαϊκού κύρους και εμβέλειας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αναφέρεται σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζτζικώστας, με αφορμή την αποψινή τελετή απονομής του τρίτου βραβείου.

Ο κ. Τζιτζικώστας στη δήλωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το φετινό βραβείο αποτελεί μια πρωτοβουλία με ισχυρούς συμβολισμούς, που υπενθυμίζουν στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη, τη συνεργασία».


Η δήλωση του κ. Τζιτζικώστα, είναι η εξής:


«Το βραβείο ‘Αυτοκράτειρα Θεοφανώ’ έχει καθιερωθεί ως ένας πανευρωπαϊκού κύρους και εμβέλειας θεσμός με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μέσα από το σπουδαίο έργο και τη διορατικότητα του Προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ, Σταύρου Ανδρεάδη, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος που τολμάει να βάζει φιλόδοξους στόχους και τους πετυχαίνει. Και με την πρωτοβουλία του αυτή, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον και προβάλλει τη Θεσσαλονίκη και την Κεντρική Μακεδονία, όχι μόνο για την ιστορική τους διαδρομή και την τεράστια πολιτιστική τους κληρονομιά, αλλά και για το ρόλο τους στην ανάδειξη των αρχών και των ιδανικών της ειρήνης, της δημοκρατίας, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης, που αποτελούν τα θεμέλια της σύγχρονης Ευρώπης.

Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη, μέσα από αυτό το νέο θεσμό, μεγαλώνουν και συνεχίζουν να διεκδικούν τον σύγχρονο ισχυρό τους ρόλο στο κέντρο της Ευρώπης. Άλλωστε, τα τελευταία χρόνια, έχοντας αφήσει πίσω τα παλιά φοβικά σύνδρομα και την εσωστρέφεια, η Κεντρική Μακεδονία κατάφερε να ανοιχθεί στην Ευρώπη και τον κόσμο, με σημαντικές πρωτιές, επιτυχίες και νίκες, με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, με ρόλο και λόγο στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Φέτος, το τρίτο βραβείο ‘Αυτοκράτειρα Θεοφανώ’, επικεντρώνεται στην τέχνη και τον πολιτισμό και απονέμεται στον κορυφαίο Πιανίστα και Μαέστρο Daniel Barenboim, που πέρα από το σπουδαίο μουσικό του έργο, έχει διακριθεί και για τις σημαντικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις για την ειρήνη, την αλληλοκατανόηση και τη συνεργασία. Ο πολιτισμός είναι η πιο σταθερή γέφυρα που συνδέει ανθρώπους. Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εποχή μας χρειάζεται γέφυρες, για να ξεπεραστούν αντιθέσεις και πολώσεις, γι’ αυτό και το φετινό βραβείο αποτελεί μία πρωτοβουλία με ισχυρούς συμβολισμούς, που υπενθυμίζουν στην Ευρώπη και τον κόσμο ότι πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο στον ανθρωπισμό, την αλληλεγγύη και τη συνεργασία».



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!