Δ. Ωραιοκάστρου: Πρώτη φορά κόπηκαν δεκάδες επικίνδυνα δέντρα σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία

 


Δ. Ωραιοκάστρου: Πρώτη φορά κόπηκαν δεκάδες επικίνδυνα δέντρα σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα, Μυγδονία

Ένα πάγιο και χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών σε Ωραιόκαστρο, Καλλιθέα και Μυγδονία ικανοποίησε η διοίκηση του Παντελή Τσακίρη στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Πρώτη φορά καταγράφηκαν και κόπηκαν επικίνδυνα δέντρα που βρισκόταν σε αυλές σχολείων, εκκλησιών, ΚΑΠΗ, αθλητικών εγκαταστάσεων και σε κοινόχρηστους χώρους.


«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να καταγράψουμε και να κόψουμε δέντρα στο Δήμο μας που υπάρχει κίνδυνος να πέσουν. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ τα προηγούμενα χρόνια. Με οδηγίες του δημάρχου μας, Παντελή Τσακίρη, ξεκινήσαμε αυτή την προσπάθεια το καλοκαίρι που πέρασε. Έως και σήμερα έχουμε κόψει δεκάδες επικίνδυνα δέντρα που καταγράψαμε σε σχολικές αυλές, σε ΚΑΠΗ, σε αυλές εκκλησιών, σε γήπεδα και σε κοινόχρηστους χώρους. Πρόκειται για μια ουσιαστική παρέμβαση που άρει την επικινδυνότητα που υπήρχε σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε σχολεία, καθώς κόπηκαν δέντρα που υπήρχε φόβος να πέσουν», αναφέρει η αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Ωραιοκάστρου, Σοφία Δημητριάδου.

Τονίζει πως κοπές δέντρων έγιναν έπειτα και από υποδείξεις των τοπικών συμβουλίων των Κοινοτήτων του Δήμου Ωραιοκάστρου και από αιτήματα πολιτών και φορέων που είχαν κατατεθεί στην υπηρεσία.

«Δώσαμε προτεραιότητα στις σχολικές αυλές και σε χώρους όπου υπάρχει μεγάλη συνάθροιση πολιτών, όπως πάρκα και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι. Συνεχίζουμε να καταγράφουμε όσα δέντρα υπάρχει κίνδυνος να πέσουν και θα τα κόψουμε», προσθέτει η κ. Δημητριάδου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!