Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην είσοδο της Λητής

 


Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου για την επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην είσοδο της Λητής

Ευρεία σύσκεψη για να επιλυθεί το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει προκύψει στην είσοδο της Λητής (Δερβένι) μετά την έναρξη λειτουργίας σταθμού διοδίων στην περιοχή προκάλεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου και συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ΠΚΜ, Πάρις Μπίλλιας,  αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της Τροχαίας, στελέχη υπηρεσιών της ΠΚΜ και του Δήμου Ωραιοκάστρου και κάτοικοι της περιοχής.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρουσίασε το κυκλοφοριακό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην είσοδο της Λητής, τονίζοντας ότι επείγει η άμεση επίλυσή του, καθώς καθημερινά ταλαιπωρούνται εκατοντάδες οδηγοί και κάτοικοι του Δήμου Ωραιοκάστρου.  Ανέφερε τις ενέργειες που έχει κάνει μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή και επισήμανε πως χρειάζεται να συνεργαστούν στενά όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και να αναλάβουν δράση για να εξευρεθεί λύση.

Ο κ. Τσακίρης πρότεινε σε πρώτη φάση να γίνουν άμεσα κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση του προβλήματος, να ασκηθούν πιέσεις προς το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για αναστολή της λειτουργίας του σταθμού διοδίων στην περιοχή και να κινηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εξευρεθούν οι απαραίτητοι χρηματοδοτικοί πόροι για να κατασκευαστεί γέφυρα στην είσοδο  της Λητής (κόμβος ΑΡΤΟΖΑ), έργο που θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Η αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος κόμβος είναι σε νευραλγικό σημείο και καθημερινά ΄΄σηκώνει το βάρος΄΄ μεγάλου αριθμού αυτοκινήτων. Η ευελιξία στην λήψη αποφάσεων είναι ζητούμενο όταν όλοι οι αρμόδιοι φορείς συμφωνούν. Τα έργα πρέπει να λειτουργούν προς διευκόλυνση των πολιτών».

Ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων ΠΚΜ, Πάρις Μπίλλιας, είπε πως το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθούν σε ισχύ στην περιοχή συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην αποσυμφόρηση της κίνησης των οχημάτων. Σχετικά με το θέμα της αναστολής λειτουργίας του σταθμού διοδίων ανέφερε ότι θα συνεργαστεί στενά με την διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου, με στόχο να τεθεί το θέμα στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τέλος, ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες για να κατασκευαστεί γέφυρα στο Δερβένι και να επιλυθεί το πρόβλημα.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη εξέθεσαν τις απόψεις τους και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά με σκοπό να δοθεί λύση το ταχύτερο δυνατόν στο κυκλοφοριακό πρόβλημα στην είσοδο της Λητής, καθώς δεν αφορά μόνο την περιοχή, αλλά έχει υπερτοπικό χαρακτήρα επηρεάζοντας την κίνηση των οχημάτων σε τρεις νομούς και χιλιάδες οδηγούς.

 Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!