Εργασίες κλάδευσης από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος δήμου Θεσσαλονίκης

 


Εργασίες κλάδευσης από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος

Αύριο, 19 Οκτωβρίου 2022, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσει εργασίες κλάδευσης στην οδό Απόλλωνος.
Οι εργασίες θα συνεχιστούν διαδοχικά στις οδούς Αμφιπόλεως, Σιδηροκάστρου, Μυκόνου, Αλοννήσου και Κύθνου. 
Στις εν λόγω δενδροστοιχίες φύονται κυρίως γερασμένες λεύκες (Populus sp.) ηλικίας τουλάχιστον 50 ετών. Γενικά, η λεύκα είναι ένα είδος που αναπτύσσει επιφανειακό και επιπόλαιο ριζικό σύστημα, εξαιτίας του οποίου προκαλούνται συχνά προβλήματα στην ευστάθειά της αλλά και σε παρακείμενες κατασκευές και εγκαταστάσεις.
Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα δέντρα που φύονται στις παραπάνω οδούς, πολλά εμφανίζουν συμπτώματα όπως σπηλαιώσεις καθώς και εκτεταμένη σήψη και σαθρότητα στον κορμό και τη βάση αλλά και εμφανείς μυκητολογικές προσβολές. Τα συγκεκριμένα ευρήματα επηρεάζουν τη στατικότητα και τη μηχανική αντοχή των δέντρων, καθιστώντας τα επικίνδυνα. 
Για τον λόγο αυτόν θα πραγματοποιηθούν οι ενδεδειγμένες ενέργειες κλάδευσης. Για όσα δέντρα κριθεί απαραίτητο, θα προγραμματιστεί απομάκρυνσή τους σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. 
Θα ακολουθήσουν αφαίρεση των πρέμνων καθώς και φυτεύσεις νέων ανθεκτικών και κατάλληλων δέντρων, τα οποία θα ανταποκρίνονται στις ιδιαιτερότητες κάθε οδού.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!