Ενωση γονέων δήμου Κορδελιού Ευόσμου "Αριστοτέλης": Ολοι οι μαθητές που αιτήθηκαν ενισχυτικής διδασκαλίας να ωφεληθούν

 


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

Facebook: Ένωση Γονέων Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης ''Αριστοτέλης''

enosigke@gmail.com 

 

ΌΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΙΤΗΘΗΚΑΝ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΝΑ ΩΦΕΛΗΘΟΥΝ

 

Μετά από την πίεση που δημιούργησε η Ένωση Συλλόγων  Γονέων Κορδελιού Ευόσμου «Αριστοτέλης»  για την μη εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας στα 3 Γυμνάσια του Κορδελιού, η απάντηση του Υπουργείου ήταν να απορροφήσει μερικές δεκάδες μαθητών από τους 343 που αιτήθηκαν αρχικά να ενταχθούν στην ενισχυτική διδασκαλία και μάλιστα με κριτήριο ένταξής τους το μεγαλύτερο μαθησιακό πρόβλημα!!!

Αυτό που επισημάναμε έγκαιρα ως Ένωση Γονέων ήταν ότι εκτός από τα κενά που έχει δημιουργήσει σε όλους τους μαθητές ο τρόπος λειτουργείας της εκπαίδευσης στα 3 χρόνια της πανδημίας, υπάρχει επιπλέον και η οικονομική δυσκολία που όλο και μεγαλώνει δημιουργώντας αδυναμία σε μια οικογένεια να στείλει τα παιδιά της στο φροντιστήριο αφού το Κορδελιό είναι καθαρά εργατική συνοικία.

Η λύση που προτείνεται από το Υπουργείο και θέλουν να την εφαρμόσουν από τη Δευτέρα, είναι να απορροφηθούν μερικές δεκάδες μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Εύοσμου, το οποίο είναι Κέντρο Ενισχυτικής Διδασκαλίας των επτά Γυμνασίων του Ευόσμου και είναι ήδη υπέρογκα επιβαρυμένο. Αυτή η λύση που προτείνουν δείχνει ουσιαστικά την αδιαφορία του Υπουργείου για τους μαθητές και τους γονείς τους, είναι προκλητική γιατί με ψίχουλα και με κοφτές προσπαθεί να λύσει ένα πρόβλημα που το δημιούργησε το ίδιο το υπουργείο. Η ενισχυτική διδασκαλία πρέπει να καλύψει όχι μόνο τους 343 μαθητές αλλά το σύνολο των κενών που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση και το υπουργείο όλο το προηγούμενο διάστημα.

Καλούμε το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, όταν έρχεται στον Δήμο μας, να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό της ενισχυτικής διδασκαλίας και όχι με το πώς θα συστεγάσει 2 σχολεία σε ένα καινούργιο σχολικό κτήριο καταργώντας όλες τις βοηθητικές αίθουσες και καθιστώντας αυτό το σχολείο απαράδεκτο, όπως είναι και τα γειτονικά σ’ αυτό σχολεία.

Ζητάμε την πλήρη εφαρμογή της ενισχυτικής διδασκαλίας στο επίπεδο κάλυψης των αναγκών.

 

 

Κανένας μαθητής εκτός της ενισχυτικής διδασκαλίας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!