Εγκαινιάστηκε στην Πρόνοια Σταυρούπολης η κοινωνική δομή «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» του Δήμου Παύλου Μελά

 


«Η Κουζίνα της Καρδιάς μας», μια νέα δομή ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας, εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου και προστέθηκε  στο σπουδαίο έργο της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής δήμου Παύλου Μελά και της Διεύθυνσης Κοινωνικών Υπηρεσιών, επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Παύλου Μελά βρίσκεται στο πλευρό των αδύναμων πολιτών, μέσα από συνεχείς και οργανωμένες δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

 


Η νέα δημοτική κοινωνική δομή εδρεύει στην καρδιά της Σταυρούπολης, στην οδό 1ης Μαΐου,  δίπλα στο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό “Ουράνιο Τόξο” και πολύ κοντά στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και ξεκίνησε τη λειτουργία της εδώ και τρεις περίπου μήνες, υλοποιώντας πρόγραμμα δωρεάν καθημερινής σίτισης πολιτών  που διαμένουν στα όρια του δήμου και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες διαβίωσής τους. Να σημειωθεί ότι ήδη έχουν μαγειρευτεί και προσφερθεί 3.500 γεύματα στους ωφελούμενους της Κουζίνας της καρδιάς μας.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χαρά Αμανατίδου, καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν όλους όσοι παρευρέθηκαν στη συγκινητική και σεμνή εκδήλωση με την οποία παραδόθηκε και επίσημα η νέα δομή, στην κοινωνία, κάνοντας πράξη, ακόμα μια ελπιδοφόρα ιδέα, προς όφελος των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα.

 

Την Ακολουθία του Αγιασμού των εγκαινίων τέλεσε ο Πάτερ Ακάκιος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Σταυρούπολης, ο οποίος μετέφερε τις εγκάρδιες ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

 


Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό, o Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής  Α΄ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Χρήστος Μήττας, η Πρόεδρος της Εθελοντικής Διακονίας Αστέγων, Κυριακή Φράγκου και ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

 

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου, αναφέρθηκαν με συγκίνηση στο ιστορικό του σχεδιασμού και της υλοποίησης της δομής «Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» και ευχαρίστησαν τους επαγγελματίες που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία του Δήμου και απέδειξαν έμπρακτα τη βούλησή τους για προσφορά και αλληλεγγύη, με στόχο την ανακούφιση των κοινωνικά ευπαθών συμπολιτών.

 

Κοινή συνισταμένη των ομιλητών ήταν ότι η οικονομική κρίση και ακολούθως η υγειονομική της τελευταίας διετίας που βρίσκεται σε ύφεση, διαμόρφωσαν μια πρωτόγνωρη κατάσταση παγκόσμια και στην πατρίδα μας και αντίδοτο σε αυτές τις απάνθρωπες καταστάσεις είναι η κοινωνική ευαισθησία, η αποφασιστικότητα των Δημοτικών Αρχών, η καλή συνεργασία των θεσμικών φορέων αλλά και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Πολιτεία κεντρικά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με το πλεονέκτημα της εγγύτητας  στην κοινωνική πραγματικότητα της πόλης και της βαθιάς γνώσης των τοπικών προβλημάτων και ελλείψεων, οφείλουν να κινηθούν συντεταγμένα και να διασφαλίσουν σε καθημερινή βάση την ενίσχυση των αδυνάτων, προσφέροντας μεταξύ άλλων την οικονομική κάλυψη της δωρεάν σίτισης, που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο δικαίωμα για κάθε συνάνθρωπό μας, για κάθε οικογένεια.

 

Στην Κουζίνα της Καρδιάς μας, που είναι πλήρως εξοπλισμένη και ακολουθεί όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, το μενού συναποφασίζεται από τον μάγειρα της δομής και από τα στελέχη του Τμήματος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου με βασική μέριμνα την ποικιλία και την διατροφική υποστήριξη των ωφελούμενων.

 

Στη νέα δομή διασφαλίζεται το στοιχειώδες, ένα γεύμα, ένα πιάτο με καλομαγειρεμένο φαγητό, με ποιοτικά υλικά, σε ανήμπορες οικογένειες αλλά και σε μοναχικούς ανθρώπους που στερούνται τα βασικά, τα αυτονόητα.

 

«Η Κουζίνα της Καρδιάς μας» έρχεται να στηρίξει και να σπείρει την ελπίδα και την ευχή ότι στο μέλλον θα πάψει να υπάρχει η αναγκαιότητα ύπαρξης δομών που σήμερα, δυστυχώς, μας επιβεβαιώνουν ότι το καθημερινό φαγητό δεν είναι δεδομένο σε κάθε τραπέζι.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν από τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ο Αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κώστας Σωτηράκης και από τον Δήμο Παύλου Μελά, ο Πρόεδρος  Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, η Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Σαββίδου, οι Αντιδήμαρχοι: οικονομικών Σαράντης Καρβουνίδης, θεμάτων αρχιτεκτονικού σχεδιασμού - μελετών έργων - σχολικής στέγης Αναστασία Φραγκοπούλου, περιβάλλοντος - πρασίνου - εθελοντισμού – καθαριότητας Σάκης Λαζαρίδης, πολιτισμού – αθλητισμού Παντελής Νιγδέλης, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, οι Εντεταλμένοι: στην πολεοδομία Ελένη Γεροκώστα, στη Δημοτική Αστυνομία και στη ΔΕ Ευκαρπίας Κωνσταντίνος Στούπας, στα χρηματοδοτικά προγράμματα και στη ΔΕ Σταυρούπολης Δημήτρης Λαλές,  οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αθάνατος και Θεοδώρα Αλεξανδρίδου, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της ΔΕ Πολίχνης Μάκης Κοσμίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης και το μέλος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κατερίνα Μαρταβαλτζή.

 

Την τελετή επένδυσαν μουσικά ο Στέλιος Τσαϊρίδης (κιθάρα) και η Αναστασία Τσάμη (αρμόνιο) των ΚΔΑΠ της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά.

 

Ο εργαζόμενος των κοινωνικών υπηρεσιών και μέλος της Ένωσης «Επαγγελματίες Μαγειρικής Ελλάδας» Χρήστος Γκότσης και η Όλγα Παυλίδου είχαν την επιμέλεια των εδεσμάτων που προσφέρθηκαν στους προσκεκλημένους.

 

Η άρτια εκδήλωση οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών με τη συνδρομή των Τμημάτων πολιτισμού, καθημερινότητας – άμεσης επέμβασης, καθαριότητας, πρασίνου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Αλέξης Αλαματίδης, Studio Δυτικώς, Άνω ΗλιούποληΤο avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!