Διημερίδα «Η Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας: Άξονες Ανάπτυξης: Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα»

 


«Η Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας: Άξονες Ανάπτυξης: Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα»

Στην ευρύτερη προσπάθεια για την ανάδειξη σημαντικών ζητημάτων για την πόλη, την βιωσιμότητα και την κοινωνική συνοχή της, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Θεσσαλονίκης και οι Alumni του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Προγραμμάτων και Δια Βίου Μάθησης της Αντιδημαρχίας Παιδείας, διοργανώνουν  διημερίδα με τίτλο:
«Η Θεσσαλονίκη της επόμενης δεκαετίας: Άξονες Ανάπτυξης: Εκπαίδευση, Περιβάλλον, Πολιτισμός και Επιχειρηματικότητα», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου από 17:30-20:30 και το Σάββατο 15 Οκτωβρίου από 11:30-14:30 2022, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
 Στόχος της διημερίδας αποτελεί η ανάδειξη μιας σειράς ζητημάτων σημαντικών για την πόλη, που απασχολούν και προβληματίζουν το σύνολο των πολιτών και ειδικότερα τους νέους και τις νέες της Θεσσαλονίκης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους διακεκριμένοι ομιλητές και ομιλήτριες από το χώρο της κεντρικής πολιτικής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και των επιχειρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα:
Τη πρώτη ημέρα της εκδήλωσης, η συζήτηση θα κινηθεί γύρω από τα ζητήματα της εκπαίδευσης και του περιβάλλοντος, τα οποία αποτελούν σημαντικό κομμάτι της καθημερινότητας των νέων της πόλης. Τόσο το ζήτημα των Πανεπιστημίων και των σχολείων από τη μία, όσο και οι περιβαλλοντικές προκλήσεις του αύριο θα βρεθούν στο προσκήνιο της συζήτησης.
Στην ατζέντα της δεύτερης ημέρας βρίσκονται το επιχειρείν και ο πολιτισμός. Ζητήματα όπως οι συνθήκες εργασίας, οι επαγγελματικές ευκαιρίες που έχουν δημιουργηθεί στην πόλη θα απασχολήσουν τους ομιλητές του πρώτου πάνελ της ημέρας. Αντίστοιχα, στο πάνελ του πολιτισμού θα συζητηθούν τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι του πολιτισμού στην πόλη μας και οι απαραίτητες παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες για την στήριξη και ενδυνάμωση των πρωτοβουλιών των νέων καλλιτεχνών.

Δείτε το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Φόρμα Συμμετοχής : https://forms.gle/Dj9pECmnBxf78Nfh8

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της εκδήλωσης, μπορείτε να βρείτε στο link της εκδήλωσης:https://fb.me/e/21WBxgnci

Ανακοινώσεις θα δημοσιεύονται καθημερινά στη σελίδα του ΔΣΝΘ σε:
Facebook: https://www.facebook.com/youthcouncilthess
Instagram: https://www.instagram.com/youth_council_thess


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!