Πώς ένα σουρωτήρι για μακαρόνια βάζει φραγή σε εισερχόμενες κλήσεις; Οδηγός διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών με πειράματα , την Κυριακή 27/11 στο ΝΟΗΣΙΣ

 ΟΔΗΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΝΟΗΣΙΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 11.30 π.μ

Πώς ένα σουρτήρι για μακαρόνια μπορεί να βάλει φραγή στην ανεπιθύμητη εισερχόμενη κλήση στο κινητό σας;

Πώς μπορούμε να βράσουμε νερό σε μια σελίδα χαρτιού φωτοτυπίας;

 

Στο ΝΟΗΣΙΣ, μερικές μόνο εβδομάδες πριν τις γιορτές, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, η μαγεία των Χριστουγέννων θα επιχειρήσει να πάρει κάτι από τη μαγεία της επιστήμης μέσα από πειράματα με καθημερινά υλικά που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Έτσι, αν, μεταξύ άλλων, αναρωτιέστε:

• Γιατί ένα τεράστιο πλοίο επιπλέει ενώ ένα πετραδάκι βυθίζεται

• Γιατί οι αστροναύτες ψηλώνουν όταν βρεθούν στο διάστημα

• Πώς μπορούμε να βράσουμε νερό σε μια σελίδα χαρτιού φωτοτυπίας

• Πώς ένα σουρωτήρι για μακαρόνια μπορεί να βάλει φραγή στις ανεπιθύμητες εισερχόμενες κλήσεις στο κινητό σας

• Πώς ένα κοινό μολύβι μπορεί να λειτουργήσει ως λάμπα φωτισμού

• Πώς μπορούμε να δείξουμε ότι όντως η Γη γυρίζει γύρω από τον εαυτό της

τότε ελάτε να πειραματιστούμε, να συζητήσουμε και να συνδέσουμε τον μαγικό κόσμο της επιστήμης με αυτόν της καθημερινής μας ζωής, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου «Οδηγός Διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών με πειράματα» των Παναγιώτη Κουμαρά και Θοδωρή Πιερράτου.

Ομάδα φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ θα κάνει πειράματα στο χώρο της παρουσίασης, στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Κώστας Κεραμιδάς (Φυσικός, εκπαιδευτικός Β/θμιας Εκπ/σης), η Αναστασία Γκιγκούδη (Χημικός, Υπ. Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας) και η Ναταλία Διονυσίου (εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης).

Η εκδήλωση, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ, θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί και η είσοδος σε αυτήν είναι ελεύθερη.

Συνδιοργάνωση


 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!