Κ. Ζέρβας: Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 58% τα φετινά Χριστούγεννα – Στις 7 Δεκεμβρίου το άναμμα του εορταστικού διακόσμου

 


Κ. Ζέρβας: Εξοικονόμηση ενέργειας κατά 58% τα φετινά Χριστούγεννα – Στις 7 Δεκεμβρίου το άναμμα του εορταστικού διακόσμου

Χαμηλότερη κατά 58% σε σχέση με το 2021 θα είναι φέτος η ενεργειακή κατανάλωση για τον εορταστικό φωτισμό της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας απόψε (31/10) από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κ. Ζέρβας επεσήμανε ότι στο πλαίσιο του φετινού σχεδιασμού για τα Χριστούγεννα ελήφθησαν μέτρα, ώστε να υπάρξει σημαντικός περιορισμός στην κατανάλωση ενέργειας, τονίζοντας ωστόσο ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει την πόλη σκοτεινή, αστόλιστη και μουντή.
Για να πετύχει μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας κατά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Ζέρβας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα προχωρήσει μεταξύ άλλων σε τρεις κινήσεις:
  1. Το άναμμα του εορταστικού διακόσμου της πόλης θα γίνει στις 7 Δεκεμβρίου κι όχι στο τέλος Νοεμβρίου.
  2. Ο εορταστικός διάκοσμος θα σβήνει στη 1.00 τα ξημερώματα με τη χρήση ειδικών έξυπνων συστημάτων φωτισμού.
  3. Ο φωτισμός θα είναι τύπου led.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο φετινός εορταστικός διάκοσμος αντιστοιχεί σε KWh στο 2,4% της μηνιαίας κατανάλωσης του δημοτικού φωτισμού και στο 0,2% της ετήσιας.
Στο μεταξύ, στα σχέδια του Δήμου Θεσσαλονίκης περιλαμβάνεται η λειτουργία δύο χριστουγεννιάτικων αγορών, θέμα που πρόκειται να συζητηθεί απόψε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πρώτη αγορά σχεδιάζεται να λειτουργήσει κάτω από την Αρχαία Αγορά και η δεύτερη στο πάρκο της ΧΑΝΘ.
«Στόχος μας είναι να μετατρέψουμε τη Θεσσαλονίκη την περίοδο των γιορτών σε προορισμό για επισκέπτες από Ελλάδα και εξωτερικό. Παράλληλα, να την ομορφύνουμε, να προσδώσουμε εκείνη την εορταστική ατμόσφαιρα που αναλογεί σε μια πόλη με φιλοδοξία, αισιοδοξία, σε μια δυναμική ευρωπαϊκή πόλη», ανέφερε ο κ. Ζέρβας.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!