Σειρά επαφών του Χρήστου Παπαστεργίου με φορείς του Δήμου Ωραιοκάστρου

 


Σειρά επαφών του Χρήστου Παπαστεργίου με φορείς του Δήμου Ωραιοκάστρου

Σειρά επαφών είχε τις προηγούμενες μέρες ο επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστος Παπαστεργίου με φορείς του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ο κ. Παπαστεργίου συνοδευόμενος από τον κ. Κώστα Πατσαλά, στέλεχος της παράταξης και εν ενεργεία Πρόεδρο της Κοινότητας Δρυμού συναντήθηκε με τους εκπροσώπους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Ωραιοκάστρου κκ Γιώργο Χατζηγεωργίου, Δάκη Μανουσάκη και Νίκο Πασσιά, οι οποίοι του έθεσαν το ζήτημα του αποχαρακτηρισμού της λατομικής περιοχής του Μεσαίου. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και στη Λητή με τον κ. Σωτηρίου Μάλαμα κάτοικο της περιοχής, ο οποίος έχει ασχοληθεί ενεργά, μεταξύ άλλων και με το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εν λόγω Κοινότητα με την ύδρευση. Παράλληλα σε πολύ θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με μέλη της δημοτικής παράταξης «Ωραιόκαστρο Τώρα» και συγκεκριμένα τους κκ Ανέστη Πολυχρονίδη και Ηρακλή Τσακαλίδη ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο γνωστός επιχειρηματίας κ. Γεώργιος Καγιάς.

Τέλος, τα θέματα που τέθηκαν από τους φορείς στους εκπροσώπους της παράταξης συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του κ Παπαστεργίου στο Δημαρχείο Ωραιοκάστρου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το σύνολο της διοίκησης του Δήμου και συγκεκριμένα με τον Δήμαρχο κ. Παντελή Τσακίρη, τους Αντιδημάρχους κκ Σοφία Δημητριάδου, Χριστίνα Ζάπρα, Χαράλαμπο Καζαντζίδη, Δημήτρη Καρασαββίδη, Ευάγγελο Καταρτζή και Γεώργιο Παραπανήσιο - στην συνάντηση στο Δημαρχείο μετείχε και ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ωραιοκάστρου κ. Γιώργος Ατματζίδης. Άλλωστε, στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι κκ Χρήστος Παπαστεργίου και Κώστας Πατσαλάς είχαν συνάντηση εργασίας με την Σ.Ε. του Κινήματος, όπου, εκτός του Γραμματέα, συμμετείχαν και οι κκ Κώστας Αναστασίου, Σταύρος Ελεμένογλου και Χρήστος Κατσαρώνας.

Μετά την ολοκλήρωση των επαφών ο κ Χρήστος Παπαστεργίου δήλωσε : «Ολοκληρώνουμε ακόμη έναν κύκλο επαφών στον Δήμο Ωραιοκάστρου, έναν Δήμο με πολλά προβλήματα αλλά ταυτόχρονα με περισσότερες δυνατότητες και προοπτικές. Απαραίτητη προϋπόθεση για να βρεθούν λύσεις στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι είναι να υπάρξουν οι κατάλληλες υποστηρικτικές κινήσεις από την Πολιτεία και την Περιφέρεια, που μέχρι σήμερα είναι απούσες και από αυτήν εδώ την όμορφη περιοχή. Απούσες όχι μόνο από την αντιμετώπιση ζητημάτων της καθημερινότητας, αλλά και της ποιότητας ζωής και της υγείας των κατοίκων, της προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος, της πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού και, φυσικά, της ανάπτυξης της ευρύτερης ζώνης της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εμείς θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα θέματα αυτά και να διεκδικούμε τη λύση τους, μαζί με τους πολίτες και τους εκπροσώπους τους. Η ακαταλληλότητα του νερού, ειδικά στην Λητή, παρά την γενναία χρηματοδότηση της μελέτης και του έργου, για το οποίο η Περιφέρεια, που έχει την ευθύνη, εξακολουθεί να σιωπά, η αδιευκρίνιστη κατάσταση σε ότι αφορά τα Λατομεία στο Μεσαίο, η παραπομπή στις καλένδες της δυτικής σύνδεσης με την Εγνατία, αλλά και το πρόβλημα που προκαλούν τα διόδια στην Λητή, από το οποίο απειλούνται και ανθρώπινες ζωές, η ¨σιγή ασυρμάτου¨ σε ότι έχει να κάνει με την επέκταση του Μετρό, η ελλιπής αντιπλημμυρική προστασία, καθυστερήσεις στην προώθηση της ανακύκλωσης και ευρύτερα της διαχείρισης των απορριμμάτων, με αιχμές τα ανεπαρκή πράσινα σημεία, καταδεικνύουν τις ευθύνες Περιφέρειας και Πολιτείας. Θέλω, επίσης, να αναφερθώ ιδιαίτερα στο μείζον ζήτημα της ανάπτυξης της Δυτικής Θεσσαλονίκης και, επομένως και του Ωραιοκάστρου.

Πέραν της μεταφοράς της ΔΕΘ, κρίσιμο για εμάς είναι και το θέμα των υπηρεσιών υγείας και ως συντελεστή κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης. Υπάρχει η μεγάλη ευκαιρία να δημιουργηθεί ένα πρότυπο υγειονομικό πάρκο, με αναφορά στην εκπαίδευση και μετεκπαίδευση Ελλήνων και ξένων, τις υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες, πρόληψης - θεραπείας - αποκατάστασης, τον υγειονομικό και θερμαλιστικό τουρισμό και πολλά ακόμη. Οι χώροι, όπως αυτός στην Λητή, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό, υπάρχουν. Σχέδιο και θέληση χρειάζεται, ώστε να μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία, να μην επαναληφθούν λάθη, όπως η χωροθέτηση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου και γι΄ αυτό, πρέπει να σταματήσει κάθε συζήτηση για μεταφορά της Ιατρικής Σχολής και του ΑΧΕΠΑ Ανατολικά. Το έχω ζητήσει ήδη από τον κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, τον Περιφερειάρχη και θα επιμείνω. Χρειαζόμαστε ολοκληρωμένη συζήτηση και σχέδιο, ώστε να έχουμε ουσιαστικά και διαρκή αποτελέσματα. Χαίρομαι που όλοι με τους οποίους συναντηθήκαμε είναι σύμφωνοι. Τους ευχαριστώ όλες και όλους θερμά, για τις διεξοδικές, χρήσιμες και, πιστεύω, γόνιμες συζητήσεις. Ευχαριστώ, επίσης και τον φίλο κ. Κώστα Πατσαλά για την καθοριστική συμβολή του στην επιτυχία της επίσκεψης».

Ο κ. Κώστας Πατσαλάς δήλωσε «Είχα την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να συνοδεύσω τον επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» κ Χρήστο Παπαστεργίου στις συζητήσεις του με τους φορείς και τη διοίκηση του Δήμου Ωραιοκάστρου. Βασικό συμπέρασμα των πολύ γόνιμων συζητήσεων είναι ότι παρότι υπάρχουν σοβαρές προτάσεις για λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή δεν υπάρχει η ανάλογη προώθηση τους και συνεργασία με τους κεντρικούς φορείς δηλαδή την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια. Η φωνή των τοπικών κοινωνιών δεν ακούγεται στα κέντρα αυτά των αποφάσεων και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην λαμβάνεται υπόψη στους ευρύτερους αναπτυξιακούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή. Η παράταξή μας, η παράταξη «Πράξεις για τη Μακεδονία» έχει σκοπό να αποτελέσει τη φωνή όλων των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας για ένα καλύτερο μέλλον».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!