Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος στον εντοπισμό, την διαχείριση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης»

 


ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

ΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ & ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

ΜΑΘAINOYΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ

Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα «Ο  ρόλος της οικογένειας και του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος  στον εντοπισμό, την διαχείριση και αντιμετώπιση της παιδικής κακοποίησης» οργανώνει ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου στις 5.30 μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου εν όψει της  παγκόσμιας ημέρας κατά της παιδικής κακοποίησης .

Η δράση είχε ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των δημοτών  σε ζητήματα Παιδικής Κακοποίησης σε επίπεδο πρόληψης – αναγνώρισης αλλά και αντιμετώπισης.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή,προσκαλούν όλους τους δημότες– κυρίως όλους όσοι έρχονται σε καθημερινή επαφή με τα παιδιά- εκπαιδευτικοί- εργαζόμενοι σε χώρους φύλαξης ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς- να παρακολουθήσουν την ημερίδα στη διάρκεια της οποίας οι εισηγήσεις των διακεκριμένων ομιλητών θα λύσουν απορίες, θα δώσουν απαντήσεις αλλά και κίνητρα προτροπής για να καταγγέλλουν οτιδήποτε αντιληφθούν και αφορά κακοποίηση παιδιών στο οικογενειακό φιλικό ή ευρύτερα κοινωνικό τους περιβάλλον.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

-Κλεάνθης Μανδαλιανός:  Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου 

-Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή: Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας &Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ

-Μελίνα Δερμετζοπούλου:Αντιπεριφερειάρχης ΠΚΜ Κοινωνικής Προστασίας Υγείας

 Α’ ΜΕΡΟΣ

Έλενα Ράπτη: Βουλευτής ΝΔ

Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση 2022-2027

Παρουσίαση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ο Κανόνας των Εσωρούχων»

Σοφία ΚαραγιαννοπούλουΚόγιου : Διευθύντρια Ε.Σ.Υ. Θεσσαλονίκης, Δρ. Παιδιατρικής Σχολής ΑΠΘ - Πρόεδρος Κοινωνικής Παιδιατρικής Βορείου Ελλάδος

Παιδική Κακοποίηση Κλινική Εικόνα- Αντιμετώπιση

 

Β’ ΜΕΡΟΣ

 

Ευρυδίκη Παπαχρήστου: Ψυχολόγος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πανελλαδική εκστρατεία ενάντια στην Σεξουαλική Κακοποίηση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Μένει Μυστικό 

Βασιλική Γκουντσίδου: Πανεπιστημιακός-Φυσικός ΑΠΘ, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για το Cyberbullying

Ο ρόλος της οικογένειας στην πρόληψη του cyberbullying. PUIναι το πρόβλημα

Λάζαρος Γρηγοριάδης:   Υπαστυνόμος Β’- Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

Πρόληψη και ενημέρωση για την παιδική κακοποίηση

Οργάνωση Συντονισμός Παρουσίαση Νίκη Στρατηλάτη Δημοσιογράφος Συγγραφέας


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!