Συνέντευξη Θεανώς Φωτίου με αναφορά στην δομή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κ. Μακεδονίας και τον τραγικό θάνατο δυο παιδιών ΑμεΑ

 


Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε σήμερα η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Στεγαστικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών Θεανώ Φωτίου, με αφορμή την παρουσία της στη Θεσσαλονίκη.

Στη σύντομη εισήγησή της αναφέρθηκε στον τραγικό θάνατο δύο παιδιών ΑμεΑ σε δημόσια δομή του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας (ΚΚΠΠΚΜ) που έφερε στο φως το πόρισμα-κόλαφος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας. Το πόρισμα ανέδειξε τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, και του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που είναι αποκλειστικά υπεύθυνο για την εποπτεία και τον έλεγχο των δημόσιων δομών κοινωνικής πρόνοιας.

Παρά το γεγονός ότι βρισκόταν σε εξέλιξη ο έλεγχος της ΕΑΔ, κάτι που ήταν σε γνώση του υπουργείου, στις 18/11 υπογράφτηκε από την αρμόδια υφυπουργό η ανανέωση της θητείας της προέδρου του ΚΚΠΠΚΜ, κας Βασιλικής Νάκου στις 18/11 υπογράφεται από την αρμόδια Υφυπουργό απόφαση ανανέωσης για άλλα τρία χρόνια της θητείας τής Προέδρου του ΚΚΠΠΚΜ κας Βασιλικής Νάκου και των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. χωρίς να περιμένουν την εξέλιξη της έρευνα και την έκδοση του πορίσματος. Μάλιστα η κα Νάκου με ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ευχαρίστησε προσωπικά τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό της. Όλο το προηγούμενο διάστημα με επανειλημμένες ερωτήσεις στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στο ΚΚΠΠΚΜ αναφορικά με την κατασπατάληση κονδυλίων, τις εργασιακές σχέσεις, την έλλειψη προσωπικού αλλά οι απαντήσεις που έδινε η κυβέρνηση μέσω της αρμόδια υπουργού ήταν πως «όλα βαίνουν καλώς»  

Αναφερόμενη στην ραγδαία αύξηση που διαγράφουν οι δείκτες της κοινωνικής ανισότητας στη χώρα μας, έργο κι αυτό της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, η κ. Φωτίου στάθηκε στη μείωση των δαπανών για την Πρόνοια όπως αυτή φαίνεται στον προϋπολογισμό του 2023.

Τέλος στάθηκε και στον εμβληματικό νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσπευση των διαδικασιών αναδοχής και υιοθεσίας, έναν νόμο που ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ως δικό του. «Δεν υπάρχει καλό ίδρυμα» είπε χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου και συνέχισε λέγοντας πως «ακόμη και το καλύτερο ίδρυμα είναι κακοποιητικό για την ψυχική και τη διανοητική υγεία των παιδιών».

Στη συνέχεια η αναπληρώτρια τομεάρχης Κοινωνικής Πρόνοιας και Στεγαστικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Αμπατζάς, στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά που δείχνει το κόμμα αναδεικνύοντας τα φλέγοντα προβλήματα της Θεσσαλονίκης.

Παρούσα στη συνέντευξη Τύπου ήταν και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, τομεάρχης Τουρισμού και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» Κατερίνα Νοτοπούλου.

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!