Ιγνάτιος Καϊτεζίδης: Όλος ο φωτισμός μας είναι led - Φώτισαν οι γειτονιές μας. Το ενεργειακό, πρώτο θέμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

 


Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Πρόεδρος ΠΕΔ-ΚΜ

Όλος ο φωτισμός μας είναι led - Φώτισαν οι γειτονιές μας

Το ενεργειακό, πρώτο θέμα στο συνέδριο της ΚΕΔΕ

Πρέπει να αλλάξουν τα κριτήρια κατανομής των αυτοτελών πόρων στους Δήμους

 

Για το δύσκολο xειμώνα και τα κόστη ενέργειας που πρέπει να διαχειριστούν οι δήμοι αλλά και για το ευτυχές γεγονός ότι  ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη είναι από τους λίγους δήμους της χώρας που όλος ο φωτισμός τους είναι led μίλησε μεταξύ άλλων στην εκπομπή «ΤΑ ΛΕΜΕ» στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Το Χειμώνα οι Δήμοι, θα βαδίσουμε σε ναρκοπέδιο

«Θα είναι δύσκολος και απρόβλεπτος Χειμώνας. Θα βαδίσουμε σε ναρκοπέδιο. Οι δήμοι προσπαθούμε να μειώσουμε τα κόστη ενέργειας και να βγάλουμε το xειμώνα» παραδέχτηκε ο κ. Καϊτεζίδης, σημειώνοντας πως το ενεργειακό, θα είναι το πρώτο θέμα στο ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ  21-23 Νοεμβρίου στο Βόλο κι εξηγώντας:  “Έχουμε να διαχειριστούμε σχολεία, καθημερινότητα (με καθαριότητα και κίνηση απορριμματοφόρων που απαιτούν καύσιμα) και δημοτικά κτίρια που πρέπει να θερμανθούν. Είμαστε πολύ συγκρατημένοι στο τι μπορούμε να  κάνουμε”.

Φώτισαν οι γειτονιές μας με 8.500 led-Πετύχαμε εξοικονόμηση ενέργειας 60%

Για δικαίωση δουλειάς χρόνων και ευτυχή συγκυρία κάνει λόγο ο κ. Καϊτεζίδης μιλώντας για το μεγάλο άλμα του δήμου του στην εξοικονόμηση ενέργειας. «Φτάσαμε στο σημείο  να είμαστε από τους λίγους δήμους της χώρας  που πετύχαμε με μελέτες,  με την ωρίμανσή τους, με διαγωνισμούς, με ελέγχους από το κέντρο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων, απ’ το ελεγκτικό συνέδριο κλπ), είναι αμέτρητοι οι έλεγχοι, να ολοκληρώσουμε τον διαγωνισμό για τη αντικατάσταση όλων των λαμπτήρων του δήμου, με led. Από άκρη σ άκρη. Από την παραλία Πυλαίας έως το Φίλυρο. Δεν είναι σχεδιασμός, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε. Πάνω από 8.500 led μαζί με τη συμπληρωματική σύμβαση που θα προχωρήσουμε θα πλησιάσει τις 9.000 λαμπτήρες. Όλος ο φωτισμός μας πια είναι led», είπε ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη τονίζοντας πως «φώτισαν οι γειτονιές μας. Έχουμε δεκάδες ευχαριστήρια μηνύματα καθώς οι πολίτες αισθάνονται ασφάλεια. Κι έχουμε εξοικονόμηση της τάξης του 60% όταν η κυβέρνηση ζητά από δήμους 10%».

Οι αυτοτελείς πόροι μοιράζονταν άδικα στους δήμους

Ο κ. Καϊτεζίδης αναφέρθηκε και στην πρόταση που αναμένεται από το υπουργείο για την κατανομή των αυτοτελών πόρων στου δήμους.  «Οι αυτοτελείς πόροι πολλές φορές μοιράζονταν άδικα» σημειώνει, «χωρίς να υπολογίζονται το μέγεθος του κάθε δήμου, οι αγροτικές περιοχές, τα δημοτικά διαμερίσματα (που από μόνα τους δικαιολογούν μεγαλύτερη κατανομή) και τα χρήματα πήγαιναν μόνο με κριτήρια το πληθυσμιακό. Τώρα μπαίνουν πιο σύνθετα κριτήρια όπως η νησιωτικότητα, η ορεινότητα ενός δήμου που έχουν ανάγκη περισσότερης χρηματοδότησης». «Περιμένουμε με αγωνία το νέο πλαίσιο στήριξης των δήμων» σημείωσε, τονίζοντας πως οι δήμοι που έπαιρναν περισσότερα χρήματα μπορεί να πάρουν λιγότερα».

Δείτε τι είπε ο κ. Καϊτεζίδης: https://www.youtube.com/watch?v=B6vXY89GTPI

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!