Σάββας Αναστασιάδης: "O δυναμικός ρόλος των γυναικών στη χώρα μας"

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «Ο ΔΥΝΑΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ»

Τον δυναμικό ρόλο των γυναικών και τις προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυσή του στη σύγχρονη ελληνική κοινωνία ανέδειξε  ο  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β΄ Θεσσαλονίκης, πρόεδρος της Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Σάββας  Αναστασιάδης σε μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσε στο Πανόραμα.  

Η εκδήλωση με τίτλο «Η θέση της γυναίκας σήμερα» έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Panorama Αστέρια με τεράστια συμμετοχή από γυναίκες   όλων των ηλικιών αλλά και πολυάριθμους άντρες, κυρίως από τους τρεις δήμους Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού.


«Ακόμη και σήμερα είναι πολλά τα εμπόδια στον δρόμο των γυναικών, πολλές οι διακρίσεις και οι ανισότητες εις βάρος τους», τόνισε ο κ. Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην έξαρση του φαινομένου της βίας εις βάρος γυναικών με περιπτώσεις κακοποίησης, σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και γυναικοκτονιών. «Δεν πρέπει ωστόσο να παραγνωρίζουμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα των γυναικείων διεκδικήσεων στη χώρα μας. Όσα έχουμε επιτύχει, μάς οδηγούν να κάνουμε ακόμη περισσότερα. Ακριβώς για τον λόγο αυτό κάλεσα να μιλήσουν στην εκδήλωση γυναίκες δυναμικές, ανεξάρτητες, αυτόφωτες που έχουν πολλά ενδιαφέροντα να καταθέσουν», πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ, μνημονεύοντας επίσης τα ευεργετικά μέτρα που έχει  λάβει η κυβέρνηση για την προστασία της μητρότητας, της γυναικείας εργασίας και της γυναικείας επιχειρηματικότητας.


Ακολούθησαν ομιλίες από τη βουλευτή της ΝΔ στην Α’ Πειραιώς Νόνη Δούνια και την Αντιπεριφερειάρχη Βούλα Πατουλίδου, οι οποίες αναφέρθηκαν τόσο στην πρόοδο των γυναικείων θεμάτων όσο και στα προσωπικά τους βιώματα από την πορεία τους στην πολιτική.

Στο βήμα ανέβηκαν και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους από την προσωπική τους διαδρομή κάθε μια στον χώρο της, η πρόεδρος του τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Φανή Μπλιούμη, οι πρόεδροι της Τοπικής Κοινότητας Πανοράματος Χριστίνα Χατζηφιλιππίδου και Αγίας Παρασκευής Μαρία Τσιουβάκα - Τζιώλα, η πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Θέρμης της ΝΔ Βασιλική Κωστοπούλου, η πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Αετός Βασιλικών Όλγα Γιαννιού και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου Θερμαϊκού Ευτυχία Ζαριφέ.

Χαιρετισμό  απηύθυναν οι δήμαρχοι Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Θερμαϊκού Γεώργιος Τσαμασλής, καθώς και ο πρόεδρος της Δημ. Τ.Ο. Πυλαίας – Χορτιάτη Λάμπρος Γατσώρης.

Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Μαρία Σαμολαδά.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!