Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης στην «Παιδική Ομπρέλα» του Δήμου Παύλου Μελά

 


Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφτηκε το απόγευμα της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου 2022, τη δομή υποστήριξης παιδιού και οικογένειας «Παιδική Ομπρέλα» του Δήμου Παύλου Μελά, στην Ευκαρπία, όπου τον υποδέχτηκαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου και άλλα μέλη της Διοίκησης του Δήμου Παύλου Μελά.

 

https://youtu.be/1nWkPkmVSq8

 

Συνοδευόμενος από στελέχη, μέλη και φίλους του κόμματος, ο κύριος Ανδρουλάκης συνομίλησε για περισσότερες από δύο ώρες με τους ωφελούμενους, παιδιά και γονείς της κοινωνικής δομής του Δήμου Παύλου Μελά και ενημερώθηκε από τη Δημοτική Αρχή, το επιστημονικό προσωπικό και τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής για τις πολυθεματικές υπηρεσίες – δράσεις της Παιδικής Ομπρέλας που απευθύνεται σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και παιδιά όλων των ηλικιών, από τη βρεφική έως και την ενηλικίωσή τους, παιδιά με αναπηρία οποιασδήποτε μορφής, που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, θύματα ενδοοικογενειακής βίας, θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων, με προβλήματα εξάρτησης από ουσίες ή απεξαρτημένα, με παραβατική συμπεριφορά,  παιδιά οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.

 


Τα προγράμματα της δομής που λειτουργεί από το 2020 με χρηματοδότηση των ΟΧΕ – ΒΑΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εστιάζουν στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και την κοινωνική ένταξη.

Ο κύριος Ανδρουλάκης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον συμμετοχικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα της δομής της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και τα προγράμματα που εστιάζουν στην αντιμετώπιση μαθησιακών δυσκολιών και στην κοινωνική ένταξη. Περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εργοθεραπεία-λογοθεραπεία, συμβουλευτική σε γονείς και κηδεμόνες αλλά και εκπαιδευτική υποστήριξη με μαθήματα που παραδίδονται από μαθηματικούς και φιλολόγους σε παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες.

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κάθισε δίπλα σε μαθητές, συμμετείχε σε εκπαιδευτικά και διαδραστικά παιχνίδια και στο τέλος της επίσκεψής του πρόσφερε δώρα σε όλα τα παιδιά, τα οποία του έψαλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

 


Από την πλευρά τους ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Χαρά Αμανατίδου ευχαρίστησαν τον κύριο Ανδρουλάκη για την τιμητική επίσκεψή του στον Δήμο Παύλου Μελά, τον ενημέρωσαν για θέματα του Δήμου Παύλου Μελά και της Δυτικής Θεσσαλονίκης και του πρόσφεραν το χρονικό της γειτονιάς του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά «Η κληρονομιά του Ζεϊτενλικ» του Σπύρου Λαζαρίδη.

 

«Με πολλή χαρά βρέθηκα δίπλα στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και τους ψυχολόγους της δομής Παιδική Ομπρέλα στον Δήμο Παύλου Μελά.

Οι υπηρεσίες Πρόνοιας οφείλουν να είναι η προτεραιότητα μας ώστε κανένα παιδί να μην βιώνει κοινωνικές διακρίσεις. Χρόνια πολλά!», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στον Δήμο Παύλου Μελά.

 

Στην ενδιαφέρουσα επίσκεψη του κυρίου Ανδρουλάκη παραβρέθηκαν η Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνα Αδάμου, ο Διευθυντής Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής Θανάσης Γλαβίνας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, o Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου Κωνσταντίνος Σωτηράκης, ο πρώην Δήμαρχος Ευκαρπίας Μπάμπης Πανταζόγλου, ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Α’ Θεσσαλονίκης Ευρυβιάδης Ελευθεριάδης, τα παλιά στελέχη του ΠΑΣΟΚ Κώστας Χαριτωνίδης, Παύλος Αναστασιάδης,  και από τον Δήμο Παύλου Μελά ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Δεληγιάννης, οι Αντιδήμαρχοι Άκης Αράπογλου, Μιχάλης Χριστοδούλου, Σάκης Λαζαρίδης, Σαράντης Καρβουνίδης, Παντελής Νιγδέλης, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Σαββίδου, ο Πρόεδρος της ΙΡΙΣ Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Κίμων Σαραφίδης, ο Τοπικός Σύμβουλος Ευκαρπίας και πρώην πρόεδρος Γιώργος Ασλανίδης και η Αντιπρόεδρος της ΙΡΙΣ Εύα Κυριακίδου.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!