Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ τιμά τον καθ. Γ. Γιαννόπουλο.

 


Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ τιμά τον καθ. Γ. Γιαννόπουλο

“Αναγνώριση του έργου του εν ζωή” τόνισε ο Δρ Ε. Μπεκιάρης

 

Σε ειδική τελετή, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, τιμήθηκε ο καθηγητής Γιώργος Γιαννόπουλος από το ΙΜΕΤ και το ΕΚΕΤΑ, καθώς δόθηκε προς τιμήν του το όνομά του στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΙΜΕΤ ενώ αναρτήθηκε και τιμητική πλακέτα στην είσοδο του Ινστιτούτου.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος διευθυντής του ΙΜΕΤ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών) και ιδρυτικό μέλος του ΕΚΕΤΑ, ενώ σήμερα είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου στην Κίνα και θεωρείται από πολλούς ως ο «πατριάρχης» της επιστήμης των Μεταφορών και Συγκοινωνιών στην Ελλάδα.


Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ,  Αντιπρόεδρος ΕΚΕΤΑ και Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο), Δρ. Ε. Μπεκιάρης τόνισε τη “σημασία της τιμητικής αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς του καθ. Γ. Γιαννόπουλου τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κι ενώ ο ίδιος είναι απόλυτα ενεργός, καθώς συνήθως στην Ελλάδα είμαστε αχάριστοι σε σημαντικούς ανθρώπους όσο οι ίδιοι βρίσκονται εν ζωή”.

Ακολούθησε παρουσίαση των βιβλίων του καθ. Γιώργου Γιαννόπουλου στο Αμφιθέατρο του Συνεδριακού Κέντρου του ΕΚΕΤΑ, με την παρουσία του ίδιου, του βουλευτή, πρώην Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και ομ. Καθηγητή  ΑΠΘ Σπύρου Βούγια, του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Δικτύων Πάρι Μπίλια, του προέδρου του ΕΚΕΤΑ Δρος Δημήτριου Τζοβάρα και του Διευθυντή του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ Ευάγγελου Μπεκιάρη. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο καινούριο βιβλίο του, με τίτλο “Μεταφέροντας”, ένα εξαιρετικό αυτοβιογραφικό βιβλίο-καθρέφτη της προσωπικής του κοσμοθεωρίας, συγκερασμό της επιστημονικής του θεώρησης και της φιλοσοφικής του αναζήτησης.

------------------------

Το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης-ΝΠΙΔ), που εδρεύει στη Θέρμη Θεσσαλονίκης, είναι ο κύριος ερευνητικός φορέας στον τομέα των Μεταφορών στην Ελλάδα, κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους κόμβους τεχνολογίας και τεχνογνωσίας πανευρωπαϊκά και υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!