Με νέους αλατιοδιανομείς και ακόμα ένα εργοτάξιο άμεσης επέμβασης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για τον χειμώνα

 


Με νέους αλατιοδιανομείς και ακόμα ένα εργοτάξιο άμεσης επέμβασης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται για τον χειμώνα

Επιθεώρηση στο Αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Δεκεμβρίου 2022, με επίδειξη του εξοπλισμού αποχιονισμού, παρουσία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας Κώστα Ιακώβου και του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Μωυσίδη.

 

Φέτος ο αποχιονιστικός εξοπλισμός εμπλουτίστηκε με τέσσερις επιπλέον αλατοδιανομείς, οι οποίοι εφαρμόζονται σε οχήματα τύπου pick up 4x4, χωρητικότητας 550 λίτρων με λεπίδες αποχιονισμού. Οι νέοι αλατοδιανομείς επιχειρούν σε περιοχές με μεγάλο υψόμετρο και στενούς δρόμους όπως η Άνω Πόλη, η Τριανδρία, οι 40 Εκκλησιές, η Τούμπα κ.α.

 

«Εκσυγχρονιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε το χιόνι. Το χιόνι μπορεί να ταλαιπωρεί την πόλη μας λίγες μέρες, αλλά είναι δυσβάσταχτες για τον πολίτη. Έτσι προχωρήσαμε στην προμήθεια νέου εξοπλισμού και σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας θα φροντίσουμε να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε άμεσο και αποτελεσματικό έργο στην πόλη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Κώστας Ιακώβου.

 

«Έχουμε προετοιμαστεί, έχουμε προγραμματίσει και έχουμε στη διάθεσή μας 15 μηχανήματα, τα οποία την κρίσιμη στιγμή θα μπουν στη μάχη, για να κρατήσουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες ανοιχτούς. Έχουμε ήδη συσκευάσει 3.000 σάκους με αλάτι, οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε ειδικά κουτιά σε πολλά σημεία της Θεσσαλονίκης. Εκτός από τις εγκαταστάσεις μας στο Ντεπώ, έχουμε ετοιμάσει ένα νέο ορμητήριο στην Τριανδρία και είμαστε πλέον έτοιμοι από δύο σημεία της πόλης να συνδράμουμε όπου υπάρξει ανάγκη», δήλωσε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για δράσεις Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Μωυσίδης.

 

Το νέο εργοτάξιο άμεσης επέμβασης δημιουργήθηκε φέτος με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ειδικά των περιοχών της Τριανδρίας, της Άνω Πόλης, της Τούμπας και των 40 Εκκλησιών, μειώνοντας αισθητά τον χρόνο επέμβασης και ανεφοδιασμού.

 

Σε ό,τι αφορά τη διανομή αλατιού, στο εργοτάξιο του Ντεπώ υπάρχουν 800 τόνοι αλατιού αποχιονισμού, οι οποίοι συσκευάζονται και διανέμονται σε πολίτες και υπηρεσίες. Συνολικά θα ετοιμαστούν 7.000 σάκοι, εκ των οποίων είναι ήδη έτοιμοι οι 3.000.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!