Εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού. Βράβευση εθελοντών πολιτών και εθελοντικών συλλόγων

 


Πρόσκληση στην εκδήλωση του Δήμου Παύλου Μελά για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

Η πιο επίμονη και επείγουσα ερώτηση στη ζωή είναι:

«Τί κάνεις για τους άλλους;»

ΜΑΡΤΙΝ ΛΟΥΘΕΡ ΚΙΝΓΚ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Με αφορµή την Παγκόσµια Ηµέρα Εθελοντισµού, ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Ο Εθελοντισμός στον Δήμο Παύλου Μελά» για τη βράβευση των πολιτών και φορέων που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς παρέμβασης στον Δήμο.

Η εκδήλωση  θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 18.00, στο Δημοτικό Θέατρο του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης», Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, και αποτελεί μια πράξη αναγνώρισης σε όσους προσφέρουν ανιδιοτελώς χρόνο, υπηρεσίες, προϊόντα και γνώση για χρήσιμες δράσεις προς όφελος άλλων, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

 

Το Μήνυμα του Δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη


Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, «Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού», τιμούμε και επιβραβεύουμε αυτούς που υπηρέτησαν με ανιδιοτέλεια την κοινωνία και τη φύση, εθελοντικούς συλλόγους και μεμονωμένα πρόσωπα, για την προσφορά τους σε πολυποίκιλους χώρους, στην κοινωνική μέριμνα, την Υγεία, τους ΑΜΕΑ, την πολιτική προστασία, το περιβάλλον και το πράσινο, την εκπαίδευση, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό.

Το πνεύμα του εθελοντισμού ενισχύθηκε στην πατρίδα μας, κατά τη διάρκεια των πολλαπλών κρίσεων και ιδιαίτερα της πανδημίας του κορωνοϊού και αυτό αποτελεί μια κατάκτηση που πρέπει να διαφυλαχθεί και την επόμενη ημέρα, καθώς είναι ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ, προάγει την ενεργή συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση των θεμελιωδών τους δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως θεσμός βρίσκεται πιο κοντά από κάθε άλλον στον πολίτη και για το λόγο αυτό οφείλει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των πολιτών σε εθελοντικές δράσεις και δραστηριότητες.

Στον Δήμο Παύλου Μελά επιβραβεύουμε και ενθαρρύνουμε κάθε συλλογική ή και ατομική προσπάθεια που πηγάζει από τη διάθεση για κοινωνική προσφορά και θεωρούμε ότι η κουλτούρα του εθελοντισμού είναι το άλμα από το εγώ στο ΕΜΕΙΣ, με θετικότατο πρόσημο και παραγωγικό αποτέλεσμα που εισπράττει η κοινωνία.

Οι εθελοντές αποτελούν μια ισχυρή βάση της τοπικής μας κοινωνίας, είναι ο δείκτης του πολιτισμού μας και έτσι είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μου που θα έχουμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τους εθελοντές μας και να εκφράσουμε από τα βάθη της καρδιάς μας, την ευγνωμοσύνη μας  για την ανεκτίμητη προσφορά τους η οποία αποτελεί απάντηση στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!