Σύλληψη δυο ατόμων για περιβαλλοντική ρύπανση.

 


Σχηματισμός δικογραφίας στο πλαίσιο συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας για περιβαλλοντική ρύπανση σε βάρος (2) συνδιαχειριστών εταιρείας

 Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης έρευνας αστυνομικών του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωσης περιβαλλοντικής ρύπανσης – απόρριψης αποβλήτων (σχετ. το από 13-05-2022 Δ.Τ. της Υπηρεσίας μας), σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) ημεδαπών ηλικίας 43 και 72 ετών, για παράβαση του Νόμου για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι ανωτέρω ως συνδιαχειριστές εταιρείας, δεν ήλεγχαν ως όφειλαν τη σωστή διάθεση και διαχείριση των υγρών αποβλήτων τυρογάλακτος που παράγονταν κατά την παραγωγική διαδικασία της εταιρείας, παραβιάζοντας με αυτό τον τρόπο τις εκδοθείσες αδειοδοτήσεις και τις Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις που επιβάλλουν τους όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος.

 Αποτέλεσμα ήταν να παραδοθεί την 12-05-2022,  ποσότητα (20) τόνων περίπου υγρών αποβλήτων τυρογάλακτος, χωρίς νόμιμα παραστατικά παράδοσης – μεταφοράς, σε συνεργαζόμενο τουλάχιστον κατά τα δυο τελευταία έτη 2021 και 2022 με την εταιρεία μεταφορέα,  ο οποίος ευθύς αμέσως μετά την παραλαβή του υγρού αποβλήτου αποπειράθηκε να το απορρίψει παράνομα σε φρεάτιο ανενεργού αγωγού ακαθάρτων της Δ.Ε.Υ.Α. Θέρμης που υπερχειλίζει στον ποταμό Ανθεμούντα και καταλήγει στον Θερμαϊκό Κόλπο, πλην όμως συνελήφθη, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος επόπτευε το χώρο,  και απετράπη η απόρριψη (σχετ. το παραπάνω Δ.Τ.).

Ένεκα του προαναφερόμενου περιστατικού της απόπειρας ανεξέλεγκτης απόρριψης, την 20-05-2022 διενεργήθηκε περιβαλλοντικός έλεγχος – επιθεώρηση στην εν λόγω εταιρεία από υπαλλήλους του Τμήματος Επιθεώρησης Περιβάλλοντος του Σώματος Επιθεώρησης Βορείου Ελλάδος, αναφορικά με τη σύννομη λειτουργία της, σχετικά με την τήρηση των περιβαλλοντικών δεσμεύσεων, της κείμενης περιβαλλοντικής νομοθεσίας και ειδικότερα τον έλεγχο της διαχείρισης των υγρών αποβλήτων, από όπου προέκυψε η έλλειψη παραστατικών για την παράδοση – μεταφορά τυρογάλακτος εντός του έτους 2021, με αποτέλεσμα να έχει γίνει ανεξέλεγκτη διαχείριση – διάθεση περισσότερων από (1.700) τόνων τυρογάλακτος, που μπορούν να καταστούν επιβλαβή για το περιβάλλον (έδαφος, νερό, βιοποικιλότητα).

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί  στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!