ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη


 Ακόμη ένα περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας. Η κυβέρνηση φέρει την πολιτική ευθύνη


Ακόμη ένα σοβαρό περαστικό αστυνομικής αυθαιρεσίας ήρθε να προστεθεί στη λίστα ανάλογων περιστατικών τα τελευταία χρόνια.

Ο σοβαρός τραυματισμός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη απο όπλο αστυνομικού, επειδή δεν πλήρωσε το πόσο των 20 ευρώ για καύσιμα και δεν συμμορφώθηκε στις εντολές της αστυνομίας, αποτελεί άλλη μια περίπτωση δυσανάλογης χρήσης αστυνομικής βίας σε σχέση με το διαπραχθέν έγκλημα. Η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρουν ακέραια την ευθύνη για την δημιουργία ενός κλίματος ασυδοσίας και αυθαιρεσίας αστυνομικών οργάνων. Οι πολίτες έχουν ανάγκη προστασίας από το έγκλημα και όχι από πιστολέρο αστυνομικούς που δρουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους της πόλης.

Η τυπική ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης περί διερεύνησης του συμβάντος, δημιουργεί την εντύπωσηότι ακόμη ενα σοβαρό περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας πρόκειται να μείνει ατιμώρητο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεσσαλονίκης τονίζει την ανάγκη αναλυτικής διερεύνησης του περιστατικού σε όλα τα επίπεδα. Ευχόμαστε ολόψυχα περαστικά στον 16χρονο που αυτές τις ώρες δίνει μάχη για τη ζωή και στεκόμαστε στο πλευρό των οικείων του.


Το γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

Θεσσαλονίκης


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!