Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας: Χθες ο Άλκης, αύριο κάποιο άλλο παιδί; - Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας Τετάρτη 1/2 18:00, Χαριλάου

 


Κάλεσμα σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας

Τετάρτη 1/2 18:00, Χαριλάου

(στο σημείο της δολοφονίας)

 

Χθες ο Άλκης, αύριο κάποιο άλλο παιδί;

 

Την 1η Φεβρουαρίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού που έφερε στην επιφάνεια την οργανωμένη δράση εγκληματικών ομάδων που βρίσκουν καταφύγιο σε συνδέσμους οπαδών και που εξυπηρετούν αδιάκριτα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την ανοχή του κράτους.

Ένα χρόνο μετά βλέπουμε στα σχολεία μας όλα αυτά να πολλαπλασιάζονται με διάφορες μορφές. Τα περιστατικά βίας αυξάνονται και πως θα μπορούσε να συμβαίνει κάτι διαφορετικό όταν η βία μέσα στην κοινωνία μας όλο και μεγαλώνει και ταυτόχρονα δεν παίρνεται κανένα μέτρο για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών μας;

Μετά από ένα χρόνο όλες οι αιτίες που οδηγούν σε αποτρόπαια φαινόμενα είναι ακόμα εδώ. Είναι εδώ τα συμφέροντα στον αθλητισμό που οδηγούν στη δημιουργία στρατών για την υπεράσπισή τους. Είναι εδώ η υποχρηματοδότηση των σχολείων που οδήγησε μέχρι και στο θάνατο ενός μαθητή από εγκληματική αμέλεια εν ώρα μαθήματος. Είναι εδώ οι πολιτικές επιλογές των κυβερνήσεων που συνεχίζουν να βάζουν εμπόδια στην ολοκληρωμένη μόρφωση των παιδιών μας, μας κοιτάνε στην τσέπη, μετατρέπουν την καθημερινότητά μας σε ένα ατέλειωτο τρεχαλητό.

Για εμάς τους γονείς, το ποδόσφαιρο, ο αθλητισμός, η διασκέδαση, η χαρά που θέλουμε να νοιώθουν τα παιδιά μας δεν έχουν καμιά σχέση με τις δολοφονίες, τα χτυπήματα, την βία που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας μέσα και έξω από τα σχολεία, μέσα και έξω από τα γήπεδα.

Δεν είναι δυνατόν ένα παιδί να χάνει την ζωή και οι φίλοι του να κινδυνεύουν επειδή υποστήριζε άλλη ομάδα, επειδή φορούσε άλλο χρώμα μπλούζα, επειδή είχε άλλη άποψη.

Οι γονείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ολόπλευρη μόρφωση όλων των παιδιών που θα σταθεί εμπόδιο στο ρατσισμό, την μισαλλοδοξία, τον φόβο.

Καλούμε τις Ενώσεις, τους Συλλόγους να αναλάβουν πρωτοβουλίες ώστε να διοργανωθούν αθλητικά τουρνουά ποδοσφαίρου και μπάσκετ μέσα στα σχολεία.

Δεν θα επιτρέψουμε ο φόνος του Άλκη να ξεχαστεί!

Δεν μένουμε θεατές σ αυτά τα γεγονότα.  Υψώνουμε την φωνή μας. Με τη δράση μας κάνουμε ξεκάθαρο πως δεν θα δείξουμε κανένα φόβο και καμία ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα βίας. Ο Αθλητισμός που θέλουμε δεν αφαιρεί ζωές, δίνει ανάσα και ελπίδα στον αγώνα για να ζήσουν τα παιδιά μας σύμφωνα με τις ανάγκες τους .

Συμμετέχουμε στη μεγάλη πορεία με το σωματείο «Εις το όνομα του Άλκη» και με Σωματεία, Φοιτητικούς συλλόγους, από το σημείο δολοφονίας μέχρι το Λευκό Πύργο.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!