Σάββας Αναστασιάδης: "Aνατρέχουμε την ιστορική και πολιτική μνήμη με αφετηρία το '22"

 


ΣΑΒΒΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ: «ΑΝΑΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΟ ‘22»

Στην εκδήλωση που διοργανώνει αύριο, Κυριακή 22 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, στο ξενοδοχείο «Porto Palace» με θέμα «Εκατό χρόνια μετά, στην Προκυμαία του Αύριο» αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Επιτροπής  Ελληνισμού της Διασποράς, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης συνομιλώντας  με τον Στέφανο Διαμαντόπουλο στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ως ομιλητές ο   υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος και ο βουλευτής της ΝΔ, πρώην αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου,  Γιώργος Κουμουτσάκος.   

«Είναι μία εκδήλωση ιστορικής και πολιτικής μνήμης για να δούμε πώς επηρέασε τη δημιουργία του νέου ελληνικού  κράτους η Μικρασιατική Καταστροφή. Ήταν μία τραγωδία που μας ένωσε όλους τους Έλληνες, ενώ οι προσφυγικοί πληθυσμοί που ήρθαν από τα απέναντι παράλια του Αιγαίου έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην πρόοδο της χώρας μας. Παράλληλα θέλουμε να δείξουμε πώς οι πολιτικές δυνάμεις με τις αποφάσεις τους καθόρισαν τη συγκρότηση του ελληνικού κράτους όλη αυτήν την περίοδο», είπε ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συζήτηση στο Ράδιο Θεσσαλονίκη συμμετείχε και ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Άγγελος Συρίγος. Ερωτώμενος για τις συνεχιζόμενες προκλήσεις από την τουρκική πλευρά το τελευταίο διάστημα ο κ. Συρίγος απάντησε: «Οι Τούρκοι κάνουν ένα είδος ψυχολογικού πολέμου με όλα αυτά που  λένε για πυραύλους Tayfun και ότι θα έρθουν νύχτα και έτσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε. Ο Ερντογάν το κάνει αυτό με σκοπό να μας σπάσει τα νεύρα  και χωρίς να ρίξει μία ντουφεκιά να μας πάει ψυχολογικά εξουθενωμένους σε ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων όπου θα συζητάμε τα πάντα.  Το κρίσιμο σημείο είναι να καταλάβουμε τι κρύβεται από πίσω. Η Τουρκία κινείται με λογικές που δεν ανήκουν στον 21ο αιώνα. Δεν βρέθηκε ποτέ αντιμέτωπη με τα εγκλήματα που έκανε εναντίον των Ελλήνων. Με βάση αυτά τα δεδομένα πορευόμαστε».

 


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!