ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ: Για τη σωτηρία του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

 


Για τη σωτηρία του κάμπινγκ Αγίας Τριάδας

 

Ο δήμαρχος του δήμου Θερμαϊκού, κ. Τσαμασλής, βαδίζοντας στα χνάρια του πολιτικού χώρου από τον οποίο προέρχεται (Ν.Δ.), προωθεί το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση του κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας.

Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, δίχως τη γνώμη της Τεχνικής Υπηρεσίας και πολεοδόμων, χωροτακτών ή περιβαλλοντολόγων, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού απέστειλε προκλητικά στους δημοτικούς συμβούλους εισήγηση όπου αναφέρει ότι ‘’εισηγούμαστε τη θετική γνωμοδότηση, χωρίς παρατηρήσεις σχετικά με τη ΣΜΠΕ (Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων)”. Μία κατάπτυστη μελέτη που δημιουργεί έναν περίκλειστο ιδιωτικό χώρο χωρίς τη δυνατότητα πρόσβασης στους κατοίκους και χωρίς κοινωφελείς χώρους.

Θα χρειαστεί η κινητοποίηση και η συνδρομή από όλους σε μια προσπάθεια αποτροπής του σχεδίου της ιδιωτικοποίησης και της τσιμεντοποίησης του χώρου. Είναι σημαντικό το κάμπινγκ να αξιοποιηθεί με τρόπο που θα αναβαθμίσει τις ζωές των κατοίκων (με σχολεία, χώρους αθλητικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων, χώρους περιπάτου και αναψυχής), σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της παραλίας ως δημοτικής πλαζ, διατηρώντας το πράσινο και τα δέντρα που βρίσκονται στην περιοχή χωρίς να αλλοιωθεί το περιβάλλον.

Ζητάμε να περάσει το ακίνητο στην τοπική αυτοδιοίκηση με την προϋπόθεση ότι θα αξιοποιηθεί προς όφελος των κατοίκων αλλά και όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι Οργανώσεις του θα σταθούν στο πλευρό της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για τη Σωτηρία του Κάμπινγκ Αγ. Τριάδας» συμμετέχοντας σε δράσεις και κινητοποιήσεις.

 

Οργανώσεις Μελών Δήμου Θερμαϊκού


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!