Το αδιαχώρητο στο Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά για τον λαμπρό εορτασμό των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των Υδάτων

 


Με λαμπρότητα τελέστηκε ο εορτασμός των Θεοφανείων, την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023,  στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία στην Άνω Ηλιούπολη και στο κατάμεστο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δήμου Παύλου Μελά όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αγιασμού των υδάτων και κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού από τον πατέρα Τιμόθεο, παρουσία του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Δεμουρτζίδη, εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Προέδρου της «ΙΡΙΣ», Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων.

 

Μετά τον Όρθρο, τη Θεία λειτουργία και τον Μέγα Αγιασμό στον Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, η πομπή  υπό τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΡΙΣ» και τη διεύθυνση του μαέστρου Άγγελου Καραπινίδη, κατευθύνθηκαν προς το Δημοτικό Κολυμβητήριο όπου 30 πιστοί βούτηξαν στα νερά για να πιάσουν τον Σταυρό και να λάβουν την ευλογία του ιερωμένου.

 

Το Σταυρό έπιασε τελικά ο 40χρονος ιδιωτικός υπάλληλος Γεώργιος Βλαχάβας ενώ μαζί του βούτηξαν οι: Κώστας Ανεστάκης, Αλέξανδρος Αρσενίου, Αργύρης Γάρου, Λάζαρος Γάρου, Ανδρέας Δημόπουλος, Σταύρος Δούμας, Δημήτρης Ζερβός, Ιωάννης Ζιώγας, Μαρία Θέου, Μυρτώ Κανδημήρη, Νικόλαος Κοσμίδης, Παύλος Μαυρομάτης, Αναστάσιος Μέρκος, Χριστίνα Μιχαλούδη, Ιωάννης Μουστακίδης, Αντώνης Μπιντζάμωβ, Ανδριάνα Μπίσια, Κωνσταντίνος Νικολαϊδης, Μάριος Νούτσιας, Γρηγόρης Πεγκλίδης, Μαρία Πολυχρονιάδου, Κωνσταντίνος Σπάτα, Γιώργος Ταχματζίδης, Φωτεινή Ταχματζίδου, Θεόδωρος Τροσίδης, Παναγιώτης Τσορμπατζούδης, Θεόδωρος Τσόχας, Άννα Τώρα, Φίλιππος Φράγκος.

 

Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, με αφορμή τη σημερινή μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, ευχήθηκε σε όλες και σε όλους μια φωτισμένη και δημιουργική χρονιά, με υγεία, δύναμη, προκοπή, αισιοδοξία και ελπίδα.

 

Την εκδήλωση οργάνωσε το Τμήμα Αθλητισμού και η Αντιδημαρχία Αθλητισμού, με την Υποστήριξη των Τμημάτων Πολιτισμού, Καθαριότητας, Πρασίνου, Καθημερινότητας - Άμεσης Επέμβασης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Παύλου Μελά «ΙΡΙΣ».

Θερμές ευχαριστίες στην ΠΡΟΤΕΚΤΑ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ για την παροχή πρώτων βοηθειών και στον ναυαγοσώστη Χαράλαμπο Γαβρά.

Οι φωτογραφίες είναι της Αναστασίας Κασελούρη του Τμήματος Αθλητισμού Παύλου Μελά και του Γιώργου Μακαβού της ΠΡΟΤΕΚΤΑ.

 

«Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε

η της Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις

του γαρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει Σοι

αγαπητόν Σε Υιόν ονομάζουσα

και το Πνεύμα εν είδει περιστεράς

εβεβαίου του λόγου το ασφαλές

Ο επιφανής Χριστέ ο Θεός

Και τον κόσμον φωτίσας δόξα Σοι».


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!