Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Μωυσή Ελισάφ: Σύμβολο μιας ανοιχτής κοινωνίας που προχωρά, αναθεωρεί και ωριμάζει




 Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον Μωυσή Ελισάφ: Σύμβολο μιας ανοιχτής κοινωνίας που προχωρά, αναθεωρεί και ωριμάζει

«Ως ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής που εξελέγη στην Ελλάδα ο Μωυσής Ελισάφ προσέφερε μια τεράστια υπηρεσία και αποτέλεσε σύμβολο μιας ανοιχτής κοινωνίας που μπορεί να προχωρά, να αναθεωρεί, να ωριμάζει, να οραματίζεται και να δημιουργεί».

Στην τοποθέτηση αυτή προχώρησε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αποχαιρετώντας με συγκίνηση από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης τον Δήμαρχο Ιωαννιτών, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών.

«Η Ελλάδα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχασαν έναν άνθρωπο που με όλη του την πορεία, τον δημόσιο λόγο και τη στάση του δίδαξε μαθήματα ήθους και αξιοπρέπειας. Άνθρωπος οικουμενικός, λόγιος, κοσμοπολίτης, συνδεδεμένος με τη μακραίωνη ιστορία της Εβραϊκής Κοινότητας της πόλης των Ιωαννίνων, τίμησε και τιμήθηκε από αυτήν. Ο ομόθυμος θρήνος όλης της Ελλάδας είναι απόδειξη ότι το έργο του, οι στόχοι του, οι πράξεις του αλλά και το παράδειγμα ζωής έπιασαν τόπο. Η δυστυχώς σύντομη χρονικά δημαρχία του αποδεικνύεται και θα αποδειχθεί πολύ μεγαλύτερη στο πέρας των ετών», υπογράμμισε ο κ. Ζέρβας.

Στην έναρξη της αποψινής (20/02) συνεδρίασής του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης τήρησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Μωυσή Ελισάφ.



Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!