ΝΟΗΣΙΣ: Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην τεχνολογία διαστήματος. Για παιδιά από Δ Δημοτικού έως Β Γυμνασίου

 


Οι μαθητές εκπαιδεύονται στην τεχνολογία διαστήματος

ΝΟΗΣΙΣ

Για παιδιά από Δ Δημοτικού έως Β Γυμνασίου

Το πρόγραμμα NOESIS Space Tech by Robotixlab, είναι μία σειρά ανεξάρτητων θεματικών εργαστηρίων (Robotics in space, Electronics, Video Games Coding, 3D modelling – 3D printing) με κοινό θέμα την τεχνολογία του διαστήματος. Το κάθε θεματικό εργαστήριο ολοκληρώνεται σε 2 συναντήσεις, διάρκειας 2 ωρών η κάθε μία.

Video Games Coding



Σχεδιασμός και προγραμματισμός video games με θέμα το διάστημα

Οι μαθητές.αναλύουν τα video games από την οπτική του σχεδιαστή. Δημιουργούν το θεματικό σενάριο, με ήχο,  γραφικά, μηχανισμούς και  κανόνες του παιχνιδιού; Μαθαίνουν τη γλώσσα προγραμματισμού Makecode Arcade της Microsoft, που δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίσουν το δικό τους παιχνίδι, με απλό και εύκολο τρόπο. Χρησιμοποιούν κανόνες φυσικής και βάζουν ταχύτητα και επιτάχυνση στο παιχνίδι, μαθαίνουν και χρησιμοποιούν συντεταγμένες στους άξονες Χ και Υ, διαπιστώνονας  την πραγματική χρησιμότητα των μαθηματικών. Χρησιμοποιούν μεταβλητές και φτιάχνουν καταμετρητές πόντων, χρονόμετρα και “ζωές” για να κάνουν το παιχνίδι τους ενδιαφέρον . Ξεκινουν με κάτι κλασικό για εισαγωγή, σαν το Space Invaders και καταλήγουν στο  platformer game περιπέτειας με πολλά επίπεδα και φυσικά θέμα το διάστημα!

Ημερομηνίες διεξαγωγής

 Σάββατο 4, 11/3/2023
Ώρα: 11.30-13.30

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Για δηλώσεις συμμετοχής (μόνο ηλεκτρονικά)

https://events.noesis.edu.gr/product/video-game-coding-mar23/

Τα εργαστήρια NOESIS Space Tech by Robotixlab σχεδιάζονται από τον Μηχανικό Ρομποτικής, Αντώνη Κάνουρα και υλοποιούνται από την Robotixlab και τους εκπαιδευμένους εμψυχωτές/εκπαιδευτές της. Η Robotixlab με έδρα την Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και υλοποιεί δράσεις με αντικείμενο την ρομποτική και την τεχνολογία για παιδιά από το 2008.


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!