Επιστολή του συλλόγου κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ -ΟΡΑΜΑ στην Τροχαία για την επικινδυνότητα της Λεωφ. Γ.Παπανικολάου


Tο ΔΣ του συλλόγου κατοίκων Πεύκων ΟΙΚΟ -ΟΡΑΜΑ ζητά άλλη μια φορά να παρθούν άμεσα μέτρα από την Τροχαία και την ΠΜΚ σε συνεργασία με τον Δήμο Νεαπολης Συκεών για τη Λεωφόρο Γ Παπανικολάου μετά και το πρόσφατο θανατηφόρο ατύχημα όπου ένας πεζός χτυπήθηκε θανάσιμα από διερχόμενο όχημα

Επιστολή του συλλόγου στην Τροχαία, για την επικινδυνότητα της Λεωφόρου Γ.Παπανικολάου στα Πεύκα


Το ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ έχει επανηλειμμένα ασχοληθεί με το θέμα της επικινδυνότητας της Λεωφ. Γ.Παπανικολάου και με αφορμή το δυστύχημα που συνέβει τελευταία, στείλαμε την παρακάτω επιστολή προς την Υποδ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, την οποία κοινοποιήσαμε στην Περιφέρεια Κ.Μ. και στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών.

“Προς την Υποδ/νση Τροχαίας Θεσσαλονίκης                                                  Πεύκα, 15.2.2023

Κύριε Διευθυντή,

Το πρόσφατο θανατηφόρο δυστύχημα που έγινε στην οδό Παπανικολάου στα Πεύκα, μας υποχρεώνει για άλλη μια φορά να αναφερθούμε στη μεγάλη επικινδυνότητα του συγκεκριμένου δρόμου. Να επισημάνουμε πάλι τα πολλά ατυχήματα που έχουν γίνει, με σοβαρούς τραυματισμούς, ενώ καθημερινά οι πολίτες διακινδυνεύουν τη σωματική τους ακεραιότητα, ακόμη και τη ζωή τους, για να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο.

Η Λεωφόρος Γ. Παπανικολάου δέχεται καθημερινά όλες τις ώρες  μεγάλο όγκο  οχημάτων, καθώς είναι ο μοναδικός επαρχιακός δρόμος που εξυπηρετεί εκτός του Νοσοκομείου Παπανικολάου και τρεις άλλες Δημοτικές Κοινότητες: της Εξοχής, του Ασβεστοχωρίου και του Χορτιάτη. Καθημερινά τα  διπλοπαρκαρισμένα οχήματα επιβαρύνουν την ήδη δύσκολη κατάσταση και το πιο επικίνδυνο είναι, πως αναπτύσσονται μεγάλες ταχύτητες για έναν τέτοιον δρόμο, ενώ δεν υπάρχει η απαραίτητη σήμανση, φωτεινή σηματοδότηση  και η επιτήρησή του.

Εξ αιτίας λοιπόν της μεγάλης επικινδυνότητας του δρόμου όλοι οι κάτοικοι των Πεύκων είναι ανάστατοι, αγανακτισμένοι και ανήσυχοι. Υπάρχει μεγάλος προβληματισμός και απευθυνόμαστε στην υπηρεσία σας, ζητώντας τη συνδρομή σας για την επίλυση αυτού του σοβαρού  προβλήματος, πριν ζήσουμε χειρότερα.

Επιτρέψτε μας, να σας αναφέρουμε σημεία της οδού, που θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν προτεραιότητα στην επίλυσή τους.

Συγκεκριμένα:


Α. Κόμβος στροφής Φιλύρου.
 Η έναρξη λειτουργίας του 2ου Γυμνασίου Πεύκων επιβάρυνε ακόμη περισσότερο την κυκλοφορία, ενώ πολλοί μαθητές προσπαθούν να περάσουν τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας με συνθήκες ανασφάλειας, γιατί δεν υπάρχει ρύθμιση κυκλοφορίας ούτε και φωτεινός σηματοδότης παλλόμενου πορτοκαλί βέλους. Είναι αρκετοί οι γονείς που, πριν την έναρξη του σχολικού έτους έκαναν πολλές διαμαρτυρίες, αλλά και  «εκπαίδευση» στα παιδιά τους, για την ασφαλή διέλευσή τους από τον δρόμο.

Β. Διασταύρωση οδών Παπανικολάου-Ευτυχίας (S/M Lidl) . Έχουν γίνει πολλά ατυχήματα που οφείλονται στις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται από οχήματα του ρεύματος της καθόδου από Ασβεστοχώρι, σε συνδυασμό με την έλλειψη επαρκούς ορατότητας για τους οδηγούς που βγαίνουν από την οδό Ευτυχίας-Lidl. Η σηματοδότηση στη συγκεκριμένη διασταύρωση είναι ελλιπής. Ιδιαίτερα, δεν υπάρχει εμφανής ενημέρωση των οδηγών της καθόδου, ότι εισέρχονται σε κατοικημένη περιοχή και ότι ακολουθεί διασταύρωση με επιβαρυμένη κυκλοφορία οχημάτων.

Θεωρούμε πως είναι πλέον επιτακτικά αναγκαία η τοποθέτηση παλλόμενων σηματοδοτών  πορτοκαλί χρώματος μαζί με τις απαραίτητες διαγραμμίσεις και τις σχετικές πινακίδες του Κ.Ο.Κ., στα δύο παραπάνω αναφερόμενα επικίνδυνα σημεία.


Γ. Κατά μήκος της Παπανικολάου στους αριθμούς 81 και 103, υπάρχουν διαβάσεις
 οι οποίες δεν διαθέτουν όλα τα στοιχεία που προβλέπει ο Κ.Ο.Κ.. Έχουν ράμπες, έχουν σήματα διαβάσεων, αλλά δεν έχουν διαγραμμίσεις. Υπάρχει σήμανση, αλλά δεν υπάρχει διαγράμμισή τους. 

Είναι ή δεν είναι διαβάσεις αυτές; Και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές για τους πολίτες;

Εγκρίνατε ως Τροχαία να τοποθετηθούν σήματα διαβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας σε σημεία στα οποία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν έκανε διαγραμμίσεις διαβάσεων;

Υπήρξε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Π.Κ.Μ. για τη σήμανση του δρόμου;

Θα περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον  την απάντησή σας για την ενημέρωση των κατοίκων των Πεύκων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.”


Το avatonpress.gr είναι ανεξάρτητο ενημερωτικό site και στηρίζεται μόνο σε σας. Κάνοντας κλικ στις διαφημίσεις μας βοηθάτε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

Σχολίασε κι εσύ!